In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Op dit moment woon ik in de Loire-Atlantique in Frankrijk.

Sponsoring

Omdat mijn tocht er op zit, ben ik niet langer actief op zoek naar sponsors.
Mocht je toch nog een centje willen bijdragen aan mijn omzwervingen,
neem dan gerust contact met me op.

Wil je iets bijdragen, maar wil je daar ook iets voor terug? Kijk dan eens op de pagina Te koop.

Tijdens mijn reis van een half jaar heb ik geen inkomen. Maar ik moet wel eten, en overnachtingen zullen ook weleens geld kosten. En ik denk dat ik onderweg ook nog weleens nieuwe schoenen zal moeten aanschaffen, en misschien scheurt een broek of T-shirt een keer uit.

Kortom: ik kan wel wat ondersteuning gebruiken…

Bedrijven

Deze bedrijven waren zo stoer om mij op weg te helpen (in chronologische volgorde):

Bedrijf Bijdrage
logo_dannik.small Dannik Draagt zorg voor de hosting en registratie van deze en mijn andere websites tijdens en na mijn reis.
channelislands CHANNELISLES.NET Sponsort de registratie van mijn website HoudtVan.je, zodat ik deze niet hoef op te zeggen. (Inmiddels heb ik besloten niet meer terug te keren naar de ICT, en heb dus de registratie beëindigd.)
BROKX Electronics BROKX Electronics Doneerde verschillende onderdelen die nodig waren om mijn uitrusting compleet te maken of om spullen compleet te maken voor de verkoop. En liters koffie.
. . . . . . Jouw bedrijf hier? sponsoring@elperegrino.nl

Vertegenwoordig jij een bedrijf, en heb je een idee waar wij allebei beter van kunnen worden? Neem gerust contact op, praten kan altijd: sponsoring@elperegrino.nl.

En had ik al gewezen op de pagina Te koop, waar ik al mijn spullen probeer te verkopen om deze reis te bekostigen (ook kantoorspullen)?

Particulieren

Spullen en diensten

Persoon Bijdrage
anoniem Stelt schijfruimte en servertoegang beschikbaar, zodat ik onderweg af en toe een backup kan maken van mijn foto's en video's.
Arnoud Doneerde een smartphone, zodat ik onderweg beschik over GPS en een kompas.
Danny Is de baas van Dannik (zie Bedrijven hierboven).
Jeroen Staat me als ervaringsdeskundige met raad en daad bij, en is bovendien de baas van BROKX Electronics (zie Bedrijven hierboven).
Nikki Deed me een pyrografieset kado, voor het bewerken van mijn pelgrimsstaf.
Peter Gaf me een moneybelt.
André Kwam met 2 tuigjes om waterflessen aan te hangen.
Stef en Veerle Boden me 2 nachten rust, eten en drinken aan in België.
Erik Bood me een bed aan in Vlaanderen toen ik nergens anders terecht kon, zonder dat hij me kende.
Jean-Yves en Marie-Paule Bieden voorbijkomende pelgrims kosteloos een maaltijd en overnachting aan in Wallonië.
Monique en Elian Hadden een logeerbed en een maaltijd in Wallonië voor deze volslagen vreemde.
Daniele en André Lieten me 2 nachten in hun huis in Frans Baskenland logeren, en namen me mee mee uit in Biarritz en Saint-Jean-de-Luz, terwijl ze me niet kenden.
Peter en Marta Verwelkomden me bijna een hele week in hun huis in Spanje, zonder dat ze me ooit ontmoet hadden.

Geld

Als je het leuk vindt om via deze website met me mee te reizen, kun je me eventueel een zakcentje toe stoppen. Ik gebruik dat dan om onderweg te eten, te drinken en te overnachten (als wildkamperen geen optie is).

Meer informatie over donatie-mogelijkheden vind je in het bericht Donaties welkom.
Ik heb financiële donaties mogen ontvangen van Danny & Nikki, Leny en Gert, Arnoud en Nia, de ouders van Arnoud, Elisabeth, Nico en Ellen, Hanny en Henk. Carina, Carol, Peter en Marta, Jeroen, Martijn, Bert en verschillende anonieme donateurs. Waarvoor uiteraard mijn dank!

Open source developers

En verder bedank ik ook alle open source ontwikkelaars die iets hebben bijgedragen aan de software die ik gebruik bij de voorbereiding van deze tocht, en tijdens mijn reis.

Of het nu gaat om deze website, of om het besturingssysteem van de webserver waarop deze website staat, of om de software die deze website serveert en mijn e-mail afhandelt, of om het besturingssysteem van mijn laptop thuis en de netbook die ik bij me heb, of om de software die ik gebruik om websites te bezoeken, e-mail te lezen, foto’s en video’s te bewerken, en routes te plannen en GPS-tracks te bewerken: het is allemaal software die gratis beschikbaar wordt gemaakt door ontwikkelaars die, veelal in hun vrije tijd, bezig zijn de mooiste dingen te programmeren, vorm te geven, te vertalen, en te documenteren.
Aangezien zij letterlijk met duizenden zijn, is het onmogelijk ze allemaal te noemen. Ik noem er daarom geen, maar zeg alleen tegen allemaal ‘chapeau!‘ en ‘dank!‘.