In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Geen plek, maar toch wel

Gargilesse-Dampierre Cuzion Éguzon-Chantôme Crozant

Omdat de dames al hun overnachtingen van tevoren reserveren, weten zij al dat er in Crozant geen plaats meer is. Dat is voor mij een reden om mijn pijlen op Crozant te richten; wellicht kan ik eens kijken of de burgemeester een leuke wijnkelder heeft. Sinds ik weet dat er in Frankrijk een wet is die burgemeesters verplicht om reizigers in nood te helpen, heb ik besloten dat ik geen terughoudendheid meer ken. ;-)

De wandeling is weer prachtig: schitterende stukken bos, waar je je als een echte avonturier doorheen moet werken. Mede door de warmte schiet ik niet echt op, maar ik geniet van elke minuut.

Loop anders weer eens een stukje met me mee:

Als ik Crozant binnenloop, zie ik direct een bordje ‘Acceuil pèlerins’, dus dat lijkt me een mooie plek om te beginnen met het bemachtigen van een slaapplaats in een dorp waar alles bezet is. ‘Ja hoor’, zegt de mevrouw doodleuk, ‘dat kan: er zijn 6 bedden, en er is tot nu toe pas 1 pelgrim binnen.’. Dat is natuurlijk wel heel weinig uitdagend, maar ik vind het flauw om nu tegen de mevrouw te zeggen dat ik eigenlijk gehoopt had op een diner bij de burgemeester thuis. En dus loop ik 10 minuten later de gite binnen.

In die gîte tref ik een Duitse pelgrim. Hij loopt in etappes, en is net gisteren begonnen aan zijn derde etappe. Blijkbaar heeft hij op 1 van zijn vorige tochten goede ervaringen opgedaan met spaghetti koken, want 1 van de eerste dingen die hij me vraagt, nadat hij gevraagd heeft of ik Duits spreek, is of we vanavond spaghetti zullen koken. Ik wil eerst even douchen en mijn kleren wassen.
Hij begrijpt blijkbaar mijn hint, want ik krijg even de tijd. Daarna vraagt hij weer om spaghetti. Ik zeg ‘So lange als es Wein gibt, ist es mir egal.‘ (eigenlijk wil ik zeggen ‘scheiß-egal‘, maar als ik dat doe, heeft hij natuurlijk direct door dat ik mijn Duits geleerd heb van Schimanski…). Hij verzekert me direct dat de plaatselijke winkel ook wijn verkoopt.

‘s Avonds eten we macaroni, en omdat ik kook, betaalt hij 2 derden van de boodschappen. Prima deal.

Eindpunt (overnachting)
NaamGîte municipal
PlaatsCrozant
Prijs per nacht€10,20
DoucheBij de prijs inbegrepen.
WifiNee.
EtenKookgelegenheid aanwezig. 1 Klein winkeltje en 1 restaurant in het dorp.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.