In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Tuin

Babyfoto’s (4)

Ik ga nog even lekker door met de baby-foto’s.

En dit is niet echt een babyfoto, maar het is wel mijn eerste aardbei.

Het moet niet gekker worden…

2 reacties aanBabyfoto’s (4)

  • Hanny

    Zijn mensen die geen interesse hebben in jouw tuin verhalen nog wel geïnteresseerd in jou? Je kan dan of de tuinverhalen overslaan of gewoon helemaal afhaken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik inmiddels ook minder vaak de pagina bezoek, niet omdat ik geen interesse meer heb maar omdat jij minder (regelmatig) schrijft.
    Je bent al lekker vroeg met voorzaaien en planten komt dat door de temperatuur daar of gewoon omdat je er nu wat meer tijd voor hebt.
    Heel veel plezier met het uit de grond kijken van het kiemende zaad en straks dus met het eten van het eindproduct.
    Oh ja, slakken kan je weren door zout over het zaaibed te strooien, na een regenbui wel herhalen. Helaas heb ik nog geen niet chemisch middel ontdekt tegen rupsen die de koolsoorten opeten.

    Groetjes Henk en Hanny

    • Rob

      Ha Hanny en Henk!

      Ik moet zeggen dat ik tot nu toe alleen nog maar positieve reacties heb gehad op mijn tuinberichten. Dus als ik het heb over “verder zeuren”, dan is dat meer mijn eigen onzekerheid dan dat het gebaseeerd is op de reacties van mensen.
      :-)

      Het is hier inderdaad vaak wel ietsje warmer, maar in de lente en de herfst is het verschil maar klein; we zitten hier ook dicht aan zee.
      De reden dat ik zo vroeg begonnen ben met voorzaaien, is vooral mijn enthousiasme om weer lekker in de tuin bezig te zijn. En ik maak mezelf wijs dat ik op deze manier de sterkste planten in de tuin zet, die er het meeste zin in hebben.

      En dan moet ik het ook nog even hebben over koffiedik!
      Tegen slakken, rupsen, mieren, en zelfs katten. En bovendien heel geschikt als mest, want vol met fosfor, magnesium en potassium.
      Strooi de koffie op de aarde rond je planten.
      Het is bovendien goedkoper dan zout, want hergebruik.
      Ik woon in een gebied waar veel huishoudens een moestuin hebben (van oudsher een regio van boeren, en ruim 90% van de huishoudens beschikt over een tuin), en heel veel mensen hebben in de keuken een bak om koffiedik te verzamelen voor de moestuin; wel regelmatig even roeren, zodat het goed door-en-door droogt, en niet beschimmelt.

      Groeten!

      Rob

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.