In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Praktische info

Tijdens de voorbereiding van mijn avontuur, en tijdens de reis zelf, heb ik een hoop praktische informatie verzameld. Die informatie heb ik op deze en de onderliggende pagina’s genoteerd. Deels omdat het voor mijzelf handig was om alles op 1 plek bij elkaar te hebben, en deels omdat een ander er misschien ook ooit nog eens iets aan zou kunnen hebben.

Houd er rekening mee dat ik dit geschreven heb in 2013 en 2014. Als je rond 2025 op deze site terechtkomt, is het wellicht verstandig om even verder te zoeken naar meer actuele informatie.
(Maar eigenlijk hoop ik voor ons allemaal dat tegen die tijd zoekmachines eindelijk relevante en verouderde informatie van elkaar kunnen onderscheiden, en je dus niet naar deze site sturen als je op zoek bent naar hulp bij het plannen van een lange wandeling.)