In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

In 2014 liep ik van het Westland in Nederland naar Santiago de Compostela in Spanje.

Tijdens de voorbereidingen van die 5 maanden durende wandeling heb ik de volgende pagina’s gemaakt; wellicht heb je er iets aan als je je nu zelf aan het voorbereiden bent voor een dergelijk avontuur.
(Houd er wel rekening mee dat deze pagina’s dus stammen uit eind 2013 en begin 2014.)

Op mijn blog heb ik (uiteraard) verslag gedaan van mijn reis.
Mijn Camino begon op 5 mei 2014 in Wateringen en eindigde op 8 oktober 2014 in Fisterra.
De berichten van voor 5 mei 2014 gaan allemaal over mijn voorbereidingen. De berichten van na 8 oktober 2014 gaan meer algemeen over mijn leven na mijn Camino, en niet zozeer over de Camino zelf (hoewel ik van 2014 tot en met 2016 nog wel in een aantal pelgrimsherbergen in Spanje en Frankrijk heb gewerkt).