In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Op dit moment woon ik in de Loire-Atlantique in Frankrijk.

Camino de Santiago

Dag 1

 Wateringen ’t Woudt door de Klaas Engelbrechtspolder Schipluiden langs de Vaart Vlaardingen 

Nou, nu is het echt. De woning is leeg- en schoongemaakt, en de sleutel ingeleverd. Afgelopen weekend heel druk geweest met weggeven van spullen, en op de valreep mijn koffieapparaat nog verkocht. En vanmorgen om 10 uur in de St. Jan de Doper in Wateringen mijn eerste stempel gehaald. Geraldine Mars (VELO Nieuws) en Peter Joore (De Vlaardinger) waren erbij om het heuglijk moment vast te leggen voor het nageslacht.
(Een niet nader te noemen verslaggever van De Vlaardinger probeerde me trouwens nog even te verleiden in de auto mee te rijden naar Vlaardingen, maar ik was onverbiddelijk.)

De eerste etappe was een etappe die ik al vaker gelopen heb: Wateringen – Vlaardingen. Maar er was dit keer natuurlijk 1 groot verschil: vandaag was er geen ‘morgen terug, en anders misschien overmorgen‘; er is alleen nog Voorwaarts! (Ultreia!) En Alsmaar Verder! (Et Suseia!). Alle schepen zijn verbrand. Vanaf nu is het ik-en-mijn-rugzak tegen weer-en-wind. En juist dat gaf me vandaag een enorm gevoel van vrijheid: met niemand iets te maken, en overal poep aan.

Dit is het eerste stukje film dat enigszins geschikt is voor publicatie; ik loop hier Vlaardingen Holy in. Ik moet nog een beetje wennen aan het cameraatje (ik heb ‘m gemonteerd op de schouderband van mijn rugzak).

Het stukje van Peter in De Vlaardinger vind je hier.
Voor het stukje van Geraldine in VELO Nieuws blader je naar pagina 15 van deze PDF.

Eindpunt (overnachting)
Naam particulier
Plaats Vlaardingen
Prijs per nacht -
Douche Ja
Wifi Ja
Eten Ja

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-) 
:shell:  :backpack:  :boot:  :hat:  :tent:  :binoc:  :chair:  :bwine:  :wine:  :beer:  :coffee:  :palms:  :music:  :phone:  :mcycle:  :car:  :bus: 
:plane:  :tram:  :blue:  :green:  :red:  :yellow:  :caravan:  :camera:  :ski:  :cleaningMob: 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.