In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Vlaardingen – Rotterdam

Vlaardingen Schiedam Rotterdam

Vandaag een vrij klein stukje gelopen. Het voordeel van een tocht als deze is dat er geen regels zijn…

Het begon met het halen van een stempel bij het gemeentehuis van Vlaardingen. Ik werd daar geholpen door een beveiliger (‘Je kent dat programma toch wel, op tv?’) en een loket-juffrouw (‘En dan zet ik hier m’n handtekening, zodat niemand eraan kan twijfelen.’) die duidelijk trots waren dat ze iemand over de vloer kregen die lopend onderweg is naar Spanje.

In eerste instantie, uit het hoofd en zonder op de kaart te kijken, dacht ik vandaag van Vlaardingen naar Barendrecht ofzo te lopen. De kaart vertelde mij echter dat Barendrecht ofzo nog best een eind was, waarna ik de planning bijstelde naar Rotterdam Zuid. Maar in Schiedam kwam ik langs de VVV, en leek het me verstandig even naar binnen te stappen om een richting aan de wandeling te geven. Er bleken in de buurt van de Erasmusbrug (het richtpunt dat ik de VVV-medewerker gaf) 2 redelijk goedkope hotels te zijn; en dan was er nog een camping, maar die was tegenover Diergaarde Blijdorp, dus dat was behoorlijk uit de richting. Ik besloot richting het goedkoopste hotel van de 2 te lopen, in de hoop dat zich onderweg een goedkopere optie zou voordoen. Onderweg riching de Erasmusbrug echter bedacht ik me dat via Mathenesse en Rotterdam-Centrum gezelliger lopen zou zijn dan langs de haven. En op die route kwam ik zó dicht langs Diergaarde Blijdorp dat ik dacht ‘waarom niet?’. Overigens blijkt ‘tegenover Diergaarde Blijdorp’ een andere betekenis te hebben als je lopend bent: technisch gezien zal het best kloppen, maar het wekt een verwachting die voor mij niet helemaal waargemaakt werd.

Maar in ieder geval had ik lekker vroeg een slaapplaats gevonden. En dat gaf me de tijd om op m’n gemak de tent even te bekijken, want die had ik nog niet eerder opgezet.
De term ‘pelgrimskorting’ blijkt hier trouwens een woord te zijn waarom smalend gelachen wordt. Gelukkig vergat mevrouw vervolgens m’n uurtje wifi af te rekenen, waardoor ik me toch nog een beetje gesponsord voel; goed doen is belangrijker dan de vrijwilligheid daarvan… ;-)
Bovendien is douchen hier bij de prijs inbegrepen, zodat ik vanmiddag mijn kleren heb kunnen wassen met warm water, en ik nu al weet dat ik morgen voor vertrek nog even een warme douche heb.

Verder geleerd vandaag:
– die universele gootsteen-/wasbak-stop had ik toch aan moeten schaffen
– dat schuursponsje had ik toch in m’n tas moeten stoppen

Hieronder zie je mijn debuut als presentator van een reisprogramma. Ook weer zoiets waarvan je, als je het ziet, denkt ‘dat is makkelijk’, maar dat in de praktijk toch ander blijkt te zijn.

En tot slot denk ik dat ik de komende dagen even buut-vrij neem van mijn blog: voor een ADD’er als ik zijn er genoeg indrukken te verwerken zonder ook nog de verplichting van een website te voelen.

Stukje toegevoegd de volgende ochtend:

De vogels hebben vannacht ware duikbombardementen uitgevoerd op mijn tent: op het hele veld is geen vogelpoep te vinden, maar mijn tent zit onder.

En vanmorgen geleerd:
– je kunt een netbook/telefoon prima opladen aan een stopcontact voor een scheerapparaat in het sanitairgebouw
– bij gebrek aan iets anders kun je jezelf heel makkelijk wijsmaken dat oploskoffie net echte koffie is

En nu ga ik op zoek naar een vuilniszak om m’n slaapzak extra goed in te pakken, want het ziet er naar uit dat ik vandaag onderweg regen krijg.

Eindpunt (overnachting)
NaamStadscamping Rotterdam
PlaatsRotterdam
Prijs per nacht€10,80
DoucheBij de prijs inbegrepen
Wifi€2,00 per uur
EtenGeen kantine. Geen campingwinkel. Kleine supermarkt op 15 minuten lopen.

1 reactie opVlaardingen – Rotterdam

  • Peter Brokx

    Hoi Rob,
    Was wel even zoeken op de camping naar een plekkie, maar je hebt um toch gevonden.
    Fijne dag vandaag.

    Groet PeterB :bye:

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.