In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Rotterdam – Barendrecht

Rotterdam Barendrecht

Ik zit in het sanitairgebouw te wachten tot mijn kleren droog zijn, dus toch nog even tijd om een logje te tikken. Wel een korte, en zonder foto of video, want ik kan hier alleen met m’n telefoon op de wifi.

Dag 3 begon met regen. Snel dus al m’n spullen naar het sanitairgebouw gesleept, en daar mijn tent opgevouwen en mijn rugzak ingepakt. Zodra het enigszins droog leek op weg gegaan, en de rest van de dag is het vrijwel droog gebleven. Wel veel wind, en m’n eerste klim (de Erasmusbrug :-) ). Ik wilde in ieder geval Rotterdam uit zijn, dus ik ben doorgelopen tot Barendrecht.

Op de muur van het gemeentehuis van Barendrecht staat het motto ‘Dit is uw huis burger’. Daaronder zou moeten staan ‘Neemt u bovenstaande niet letterlijk’. Het adres van de camping kon ik krijgen, en een plattegrond.

Op die plattegrond zag ik ook een katholieke kerk. Het was best een eind lopen, maar leek me de moeite waard: een katholieke kerk zou het vast leuk vinden een pelgrim naar Santiago de Compostela over de vloer te krijgen…
Dus ik klop aan, en vertwijfeld gaat de deur open. ‘Goedemiddag meneer, ik ben pelgrim, op weg naar Santiago de Compostela, en ik hoopte dat u mij misschien zou kunnen helpen bij het vinden van een slaapplaats voor vannacht.’ ‘Daar weet ik niks van’, was het korte en bondige antwoord, waarna de deur met meer vaart weer dicht ging dan hij open gegaan was.

Dus toch maar op weg naar de camping, waar ik nu wel nog verder vandaan was geraakt.
En op die camping zit ik nu nog. Ik heb inmiddels een paar buien op m’n dak gehad, waardoor m’n kleren niet hebben kunnen drogen. Ik heb ze daarom nu maar in het sanitairgebouw gehangen, wat ook niet echt helpt.

Voor 12 uur moet ik besloten hebben of ik vertrek of nog een dag blijf. De wind is wat gaan liggen, en het lijkt inmiddels vrij droog, dus waarschijnlijk wordt het lopen. Niet zover als gisteren, want daar is de dag inmiddels te kort voor, maar in ieder geval weer een stukje dichter bij Spanje.

Update: paar foto’s toegevoegd.

Eindpunt (overnachting)
NaamRecreatiepark De Oude Maas
PlaatsBarendrecht
Prijs per nacht€14,00
DoucheBij de prijs inbegrepen.
WifiBij de prijs inbegrepen. Let op: je kunt je wachtwoord slechts met 1 apparaat gebruiken.
EtenGeen kantine. Geen campingwinkel. Behoorlijke afstand naar het dorp.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.