In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Tuin

Babyfoto’s (2)

En weer een paar babyfoto’s.

De ui is inmiddels bijna in de puberteit, dus die zou eigenlijk de tuin in moeten (maar ik heb nog geen tijd gehad om te spitten).

Puber-ui

De mediatheek hier in het dorp heeft een hoekje ingericht als grain-o-thèque (zaad-o-theek), waar de plaatselijke hobby-tuinier-vereniging zakjes met zaad van allerlei planten achterlaat voor wie geïnteresseerd is. Het gaat dan meest om sierplanten, maar er zitten soms ook wat consumptieplanten tussen. Afgelopen vrijdag had ik, als vrijwilliger, niets te doen in de mediatheek, dus toen heb ik de tijd genomen om eens door de grain-o-thèque heen te bladeren. En naar aanleiding daarvan heb ik besloten om 2 paprikaplanten (oorspronkelijk 5 in de planning) te vervangen door piment d’Espelette, een chilipeper uit het Frans Baskenland. Niet alleen gebruik ik dat soms in de keuken, maar op mijn wandeling naar Spanje 9 jaar geleden ben ik ook door Espelette — het dorp waar de peper zijn naam vandaan heeft — gelopen; ik heb er zelfs overnacht 1 2. En wie mij kent, weet dat ik me graag omring met souvenirs.
En ik heb besloten nog een meloen toe te voegen. Ik had een watermeloen en 2 cantaloup-varianten die heel nauw met elkaar verwant zijn. Maar ik heb in de grain-o-thèque de Petit Gris gevonden, een meloen die wel tot de cantaloup-varianten behoort, maar wat minder nauw verwant is, en bovendien historisch hier uit de regio komt. Dus van de eerste 2 cantaloup-varianten blijven alleen de sterkste 2 planten over, en ik voeg 2 Petit Gris plantjes toe.

Overigens snap ik natuurlijk best dat je je eigenlijk maar hooguit marginaal interesseert voor mijn tuin. Maar ik ga er vanuit dat je op mijn blog bent om te zien wat mij bezighoudt. En mijn tuin houdt me bezig.

En ja, ik snap natuurlijk ook best dat dat niet alleen zo is omdat het een klein wondertje is dat de natuur bereid is om al dat kostelijke eten voor me te maken uit grond en water, en ook niet alleen om boodschappengeld uit te sparen. Ik ben een plekje voor mezelf aan het maken, nadat ik dat een jaar of 9 niet echt gehad heb. Daar heb ik echt geen psycholoog voor nodig.
(En misschien kan ik zo wat lezers inspireren om ook een eigen plekje te maken, in plaats van naar de blogs van anderen te gaan zitten staren… ;-) )

Misschien doe ik volgende keer een stukje over de kruiden en specerijen, of over de bloemen, want die heb ik ook nog. Of misschien heb ik dan eindelijk tijd gehad om de eerste plantjes in de volle grond te zetten.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.