In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Meer drinken…

Seneffe Godarvile La Hestre Morlanwelz Battignies Binche

Vandaag de hele dag last gehad van mijn nieren. ‘t Duurde even voordat ik het herkende: dit is de eerste keer dat mijn lichaam me vertelt dat ik te weinig drink.
Vandaag dus heel veel water gedronken, en mezelf opgedragen vanaf nu in ieder geval bij elke pauze iets te drinken, in plaats van te wachten tot ik dorst heb (ik neem vrij veel korte pauzes, dat werkt voor mij beter dan langere stukken lopen met langere pauzes).

Vandaag wilde ik naar Binche lopen; iets meer dan 20 kilometer, waardoor ik de korte wandeling van gisteren weer zou compenseren. Bovendien ziet Binche er op de kaart uit als een wat grotere plaats, dus meer kans op pelgrimsopvang (accueil pour des pèlerins).
Na het ontbijt werd ik met de auto teruggebracht naar Seneffe, zodat ik mijn tocht kon oppakken waar ik hem gisteren had afgebroken.

De wegwijzers naar Santiago zijn vanaf Nivelles een bende: ze wijzen de verkeerde kant op, of ze ontbreken helemaal; daarbij zitten ze ook nog eens vaak niet op straathoeken, maar halverwege de straat. Ik ben blij dat ik de GPS bij me heb.

Aangekomen in Binche ging ik bij de toeristeninfo een stempel halen en informeren naar een pelgrimsopvang. Jazeker hebben we die, meldde de dame trots. Ze zou even bellen, zodat men wist dat ik er aan kwam. Op de aangewezen (en op een kaartje aangekruiste) plaats stond een bouwvallig fabriekje, waar men zojuist begonnen was aan een schoonmaak en verbouwing tot feestzaal of iets dergelijks. Terwijl ik verbaasd om me heen stond te kijken of ik misschien toch een aanwijzing gemist had, stapte een schoonmaker door het venster naar buiten (begane grond uiteraard), en vroeg of hij me kon helpen. Ik vroeg of hij wist waar de pelgrimsopvang Oasis was. Jazeker wist hij dat: dat was het gebouw waar hij aan het werk was.

En zo had ik even later, toen de schoonmakers naar huis waren, een heel leegstaand fabriekje tot mijn beschikking. Te zien aan de tekeningen aan de muur was het ook al eens als tijdelijke lagere school gebruikt. Een douche was er niet, sowieso geen warm water, en ook de verwarming deed het niet, maar er was licht en toilet, en het was geen probleem als ik binnen mijn spiritusbrander wilde gebruiken om te koken.

Eindpunt (overnachting)
NaamOasis
PlaatsBinche
Prijs per nachtGratis.
DoucheNee.
WifiNee.
EtenDiverse eetgelegenheden op loopafstand. Supermarkten e.d. lastiger. Binnen koken geen probleem.

2 reacties aanMeer drinken…

 • Erik

  Leuke woordspeling inzake Nivelles en bende. Al was de bende van Nijvel helemaal geen grapje…

  • Rob

   Hallo Erik.
   Dat was dan een onbedoelde woordspeling. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een jaar of 30 jaar na dato, en onderweg op een wandeling van Nederland naar Spanje, niet heel erg bezig was met de bende van Nijvel. :-)
   Groeten, Rob

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.