In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Rust

Reims

Weer een rustdag vandaag. Nieuwe schoenen moest ik hebben, en nieuwe sokken, en de blarenpleisters waren bijna op (Compeed: superspul!). O, en een nagelvijl moest ik ook hebben: voor het eerst in mijn leven bijt ik geen nagels. Met nieuwe T-shirts wacht ik nog even tot ik een wat goedkopere stad tegenkom.

Mijn schoenen hebben het dus een kilometer of 700 volgehouden. Als dat een gemiddelde is, betekent dat dat ik in totaal (ruim) 4 paar schoenen zal verslijten. ‘t Is wel verstandig om daar qua financieën een beetje rekening mee te houden.

En verder, Reims: mooie stad wat betreft de oude gebouwen, verder een stad als alle andere: dezelfde winkels met dezelfde reclames, dezelfde ongeduldige bus- en trambestuurders, en dezelfde mensen die allemaal heel veel van dezelfde spullen kopen, die ze allemaal helemaal niet nodig hebben, en waar ze geen splinter gelukkiger van worden. Lekker gegeten, blij dat ik nieuwe schoenen heb (daar word ik wel gelukkig van), en blij dat ik morgen weer verder mag.

8 reacties aanReims

  • Elisabeth

    Ha Rob,
    En de lachende engel op de kathedraal ook gezien? Reims is best een mooie stad toch? wb :boot: kun je beter een echt goed merk kopen zou 3paar schoenen schelen!
    Goedkoop is toch meestal duurkoop?! Nou ja goed vervolg verder! Ik zal er een glaasje op drinken! :wine:

    :bye: :bye: :bye: Elisabeth

    • Rob

      Reims is inderdaad best een mooie stad. Ik wordt alleen altijd zo droevig als ik zie hoe zo’n mooi centrum door de commercie tot eenheidsworst gestampt wordt.

      Wat betreft schoenen: als ik 4 paar nodig heb van 40 euro, ben ik 160 euro kwijt. De ‘goeie’ merken beginnen rond de 200-250 euro, en ik betwijfel of die het wel 3.000 kilometer volhouden; ik denk eerlijk gezegd van niet. Ik denk dus dat ik op deze manier een behoorlijke berg geld uitspaar.

  • Elisabeth

    Das waar Rob maar toch maar oog blijven houden voor wat wel mooi is toch? En misschien heb je met de schoenen ook gelijk ik zou zelf bang zijn dat steeds nieuwe schoenen ook weer nieuwe blaren op kunnen leveren? Hoe dan, ga zo door en geniet!
    Grtjs,
    Elisabeth :bye:

    • Rob

      Op blaren is maar 1 antwoord: Compeed. Zorg dat je dat bij je hebt (drogist/apotheek), en je hoeft je geen zorgen te maken over blaren.

  • peter verheijdt

    Hoi Rob,
    Ik heb een idee, maar je had het misschien zelf ook al bedacht. Bundel al je dagelijkse verhalen tot een boekje. Ik geniet er van. Loop soms in gedachten een eindje met je mee.
    Leuk door het franse landschap. Je hebt alle weertypen nu zo langzamerhand wel gehad dacht ik zo. Behalve sneew, maar je krijgt nog een stukje bergen in het zuiden van frankrijk.
    Hou je taai en geniet!
    Peet. :good:

    • Rob

      Hoi Peet,
      Ik heb daar inderdaad over nagedacht, maar een boekje wordt (denk ik) pas echt interessant als ik ook de ontmoetingen beschrijf. En als ik alles op wil schrijven dat ik meemaak, heb ik per dag 2 dagen extra nodig. Maar ik houd het wel in gedachten, want ik zou het heerlijk vinden om een manier te vinden om dit altijd te kunnen blijven doen.
      En sneeuw hoop ik te kunnen ontlopen; ik heb geen ski’s bij me.

  • leoni

    Hai rob,

    Het is leuk om je verhalen te lezen! Je schrijft nog steeds een leuk stuk!
    Ik ben het toch met één van je vaste volgers eens dat je goeie schoenen moet kopen.
    maar ja, ik loop niet.

    Jeroen is het hier niet mee eens die is van mening dat sinds er verwisselbare zolen zijn, alle kwaliteit achteruit is gegaan. Ik hoop dat je een beetje gebruik maakt van je mooie tent. Hoe bevalt het zonnepaneel trouwens? Want die heb ik gewoon voor je uitgezocht. Mannen en techniek…. Hopelijk is het een stevig ding en heb je er wat aan.

    Bij van Montfoort-Brokx gaat alles prima!

    Veel liefs en veel succes,

    xxx Lee

    • Rob

      Hoi Lee,
      De schoenen zijn vooral een budget-ding; als ik volop financieën had, had ik vast en zeker andere keuzes gemaakt. En laten we vooral niet teveel naar Jeroen luisteren; het komt toch altijd neer op ‘vroeger was alles beter’… ;-)
      Het zonnepaneel lijkt niet helemaal voldoende vermogen te leveren om de minigorilla op te laden. In de loop van vandaag ga ik een beetje zoeken naar de ervaringen van anderen, en de leverancier een mail sturen. Ik houd je op de hoogte. In ieder geval blij dat jij je er even mee bemoeid hebt, want als we het aan die prutsers hadden moeten overlaten…

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.