In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven. Onderweg werk ik om in mijn onderhoud te voorzien, en ik heb inmiddels een kleine caravan om in te wonen.
Op dit moment werk ik als vertaler Frans-Nederlands in de buurt van Nantes in Frankrijk.

Camino de Santiago

Eten…

 Sommeval Eaux-Puiseaux Evry-le-Châtel 

Het ontbijt vanmorgen was een kopie van het diner van gisteren: 4 pains au chocolat en een beker oploskoffie. Dat er in Sommeval geen winkel was, had ik gisteren al ontdekt. Ik zette dus direct koers richting Eaux-Puiseaux, in de hoop dat ik daar wat fatsoenlijks kon eten. Het mocht niet zo zijn. En op de GPS kon ik zien dat ik geen ander dorp tegen zou komen tot aan het doel dat ik gesteld had: Evry-le-Châtel. Dat werd dus een hele dag lopen op de appel die ik van de week bij een boerderij gekocht had, en de biscuitjes die inmiddels tot de standaarduitrusting behoren. Tegenvaller, maar niet onoverkomelijk.

De wandeling was wel heel mooi vandaag. Weinig dorpen, en dus veel uitzichten. Veel zon ook. En ik heb vanmorgen een heel jong wild zwijntje gezien; qua grootte zat het ergens tussen een kat en een klein hondje. Het was een van de eerste ‘echte’ dieren die ik gezien heb, na 2 vosjes net buiten Chapton, een adder vlak voor Savières, en een paar enorme roofvogels. Ze wilden geen van alle op de foto… Verder natuurlijk wel veel konijnen, hazen, eekhoorns, vogels en insecten gezien, maar die tellen niet mee (hoewel ik me erover verbaas hoeveel prachtige insecten er zijn).

Aangekomen in Evry bleek daar gelukkig niet alleen een camping, maar ook een supermarkt te zijn, zodat ik niet alleen ’s avonds kon eten, maar ook mijn biscuitjes- en appelvoorraad weer kon aanvullen.

Eindpunt (overnachting)
Naam Camping municipal
Plaats Evry-le-Châtel
Prijs per nacht €6,50
Douche Bij de prijs inbegrepen.
Wifi Nee.
Eten Een supermarkt ong. een kilometer de ene kant op, 1 of 2 restaurantjes ong. een kilometer de andere kant op.