In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

En weer de rimboe in

Troyes Sainte-Savine La Rivière-de-Corps Saint-André-les-Vergers Laines-aux-Bois Sommeval

Vanochtend was ik redelijk bijtijds mijn bed uit, ondanks dat ik een beetje katerig was. Gisteravond gezellig zitten praten met een Nederlandse vrouw die op de camping in Troyes werkt, en daarbij een paar pastis gedronken; daarna nog even gebruik gemaakt van de wifi op de camping om wat foto’s te backuppen, en dus veel te laat naar bed gegaan.

Vanmorgen eerst naar een telefoonwinkel in Troyes geweest voor een prepaid 3G-kaart. Ik had de kaart al op internet gevonden, dus ik wist wat ik moest hebben, maar het meisje bleef maar proberen me iets anders aan te smeren; waarschijnlijk moest ze een quotum halen, of anders had ze gewoon opdracht om toeristen niet met iets goedkoops weg te laten gaan. Ik probeer het in de volgende stad weer.

De hele ochtend ging het door voorsteden en -dorpen van Troyes. Rond een uur of 1 ging de weg het bos in, en daar kwam ik pas aan het eind van de middag weer uit. Bos loopt niet fijn: de weggetjes zijn slecht, zeker als er, zoals hier, veel gecrosst wordt, en aan de GPS heb je onder de bomen niet heel veel; bovendien barst het van de insecten (bos → lange broek). En met veel insecten en geen bankjes is het ook niet fijn rusten, en dat is iets wat ik toch eigenlijk wel elk uur even wil. Het was niet erg warm vandaag, maar door de bewolking wel vrij benauwd; vanmiddag heeft het ook nog geregend, maar dat heb ik alleen gehoord en niet gevoeld, want toen liep ik onder de bomen.

Als je bij Sommeval het bos uitkomt, staat daar een picknicktafel heel uitnodigend naar je te knipogen, dus daar ben ik even lekker gaan zitten. En terwijl ik daar zat, zag ik verscholen tussen de bosjes een bord waarop stond dat er op 300 meter een wc was, en water. ‘Mooi’, dacht ik, ‘daar kan ik gelijk mijn fles vullen en vragen of ik ergens mijn tent op mag zetten.’. Dat bleek niet nodig: onderaan de heuvel staat een loods van de gemeente Sommeval (gereedschap, trekker, etc.), en in die loods is ook een ruimte gemaakt waar pelgrims mogen overnachten. De deur van de salle hors sac is open, en je wordt vriendelijk verzocht de boel weer netjes achter te laten. Het is spartaans, maar compleet genoeg: houten banken, betonnen tafel, 2 wc’s, warm en koud stromend water, en een elektrisch kookpitje. Ik zou wel gek zijn als ik ergens mijn tent zou gaan opzetten; vanavond slaap ik onder een dak. Winkels zijn er niet in Sommeval, maar gelukkig heb ik in Saint-André-les-Vergers een zak chocoladebroodjes gekocht, en heb ik in mijn rugzak nog een paar sticks oploskoffie, dus ik heb geen klagen.

Eindpunt (overnachting)
NaamSalle hors sac
PlaatsSommeval
DoucheNee.
WifiNee.
EtenNee.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.