In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Rust

Drukdrukdruk

Zo, het blog is weer helemaal bijgewerkt. Voor wie niet meer precies weet waar-ie gebleven was: waarschijnlijk is Reims het laatste bericht dat je gelezen hebt.

Verder vanmorgen even gebruik gemaakt van de rust op de wifi om de ontbrekende GPS-kaarten van Frankrijk te downloaden (en ook gelijk maar Portugal en Italië, want je weet maar nooit). In de loop van vandaag hoop ik verder nog een backup te kunnen versturen van mijn foto’s en video’s, en wat foto’s op mijn Flickr-account te zetten. En dan heb ik wel weer even genoeg computer gezien. Wel wil ik vanmiddag nog even kijken of ik in Troyes een telefoonwinkel kan vinden voor een prepaid-simkaart, zodat ik iets regelmatiger mijn blog kan bijwerken.

Nu eerst op zoek naar ontbijt. Tot later.

8 reacties aanDrukdrukdruk

 • PenH

  Hallo Rob.
  Fijn dat je weer te lezen bent, we begonnen je al te missen.
  Even een opmerking over je schoenen,voor als je soms nog een keer nieuwe aanschaft.
  Maak ze de avond er voor redelijk vochtig of zelfs nat.
  Loop je op de nieuwste schoenen weer goed en gaan ze beter naar je voeten staan.
  Goed idee geweest dat je wat terug gestuurd hebt,een rugzak van ongeveer 15/17k.g. is genoeg anders wordt het te veel.
  En als je nog eens last hebt van je rug probeer met 2 stokken te lopen.
  Loop je veel rechter en belast je je voeten en knieen minder.
  Zomaar wat ideetjes van mij,kijk maar wat je er mee doe.
  Bon Camino en groet PenH.

  • Rob

   Het zijn maar een paar kilootjes die ik terug heb gestuurd, maar ik ben er inderdaad heel blij mee. Vooral aan het einde van de dag voel ik het verschil goed.
   En die rug, daar maak ik me maar niet te druk om. Ik ben 2 keer geopereerd aan een hernia, dus ik heb al lang geleden geaccepteerd dat pijn in mijn rug gewoon bij me hoort. Elke dag m’n oefeningen doen, en af en toe even rustig aan, en dan kan ik er weer helemaal tegen.

 • peter verheijdt

  Hoi Rob,
  Ik dacht al dat je in Reims was achtergebleven. Is per slot de champagnestad van Frankrijk. Je hebt er dan toch nog van geproefd, en niet de minste. Dat geeft weer een beetje spirit.
  Geen last meer van de nieuwe schoenen? In militaire dienst (voor mij een eeuwige tijd terug) lieten we ze altijd vol water lopen en dan aantrekken. Gegarandeerd geen blaren. Maar tegenwoordig zijn de schoenen iets moderner, dus ik weet niet of dit had gekund.
  Al je ziektes weer overwonnen? Ik denk dat je meer burgemeesters hebt ontmoet dan iedere Hollander. Ik ken er een paar die zelf een wijnhuis hebben. Is soms wel makkelijk. een advies van mijn vroegere huisarts. Die zei dat de mens niet is gebouwd om zijn hele leven op 2 benen te lopen. wat jij nu doet vergroot alleen mijn bewondering.
  Hou je taai. :good: :wine:
  dan nog

 • lee

  hee die rob,

  tjonge, ten eerste jammer dat het paneel niet zo goed wekt als gehoopt, ik ga wat onderzoek doen, dan kom ik er op terug.

  Het zit wel tegen afgelopen dagen volgens mij, maar je moet niet bij de pakken neerzitten,
  ach jé, dat weet jij ook wel. ( ;-) )

  misschien moet je even een weekje rust zoeken en wellicht kan je wijn plukken voor champagne of gewoon voor wijn.
  dat is niet wat je wilt horen, maar je wilt ook niet horen : “ik zei al”, of “ik dacht het wel”.
  wat aanspraak maken?

  maar ja, zoals eerder gezegd: ik loop niet. Kop op!

  We hebben het idee dat je al aardig opschiet en je gaat aardig vlot. Dus een pauze kan geen kwaad, al worden de heuvels nu wel moeilijker.

  Het is zeker leuk om te zien dat je wat volgers hebt, dat zal je goed doen,

  zet em op!

  xx lee

  • Rob

   Hoi Lee,
   Ik zit niet bij de pakken neer. Af en toe een dipje hoort er bij, zo is het leven. :-)
   Ik heb eraan gedacht om een wat langere pauze te nemen, maar het lijkt me verstandig daar nog even mee te wachten. Als ik zie hoe warm het nu al is, zou het heel goed kunnen dat ik in augustus (en meer naar het zuiden) niet aan een pauze van meerdere dagen/weken ontkom.

 • lee

  ow en trouwens rob, een titel als drukdrukdruk doen we niet meer….
  jij ben lekker op pad, dus zoek het lekker uit! :yes:

  ;-)

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.