In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Stad?

Vézannes Collan Chablis

Een ontbijt van madeleines, stokbrood en water. Bij mijn eerste pauze de rest van het stokbrood aan de vogels gevoerd, en mijn appel aangebroken. Verder een prachtige wandeling, want we naderen Chablis, en dus weer veel wijnvelden. Zoals gezegd was de wandeling vandaag kort – nog geen 15 kilometer -, dus om 1 uur was de tent opgezet, en kon ik op zoek naar een belwinkel.

Ik dacht dat Chablis een stad was, zo leek het althans op de GPS. Het blijkt slechts het grootste dorp in de omgeving. Veel wijnhuizen en andere zaken die toeristen willen zien, maar naar een supermarkt moest ik goed zoeken, en een belwinkel kon ik vergeten. Wel lekker even op een terras wat warms gegeten, want nu ik geen kookspullen meer heb, kom ik daar niet zoveel meer toe.

Dat Chablis geen stad is, maar een dorp, heeft wel als voordeel dat de camping heerlijk rustig is. En dat het een municipal is (eigendom van de gemeente), betekent dat hier de receptioniste ‘s avonds rondgaat met een fles Chablis om alle campinggasten een glaasje aan te bieden; een erg leuk gebaar. En ik mocht van de receptioniste haar campingtafel en een stoel lenen, zodat ik weer eens aan een tafel kan eten. En dat ga ik nu doen, dus tot later.

Eindpunt (overnachting)
NaamCamping municipal
PlaatsChablis
Prijs per nacht€6,00
DoucheBij de prijs inbegrepen (€10,00 borg voor de sleutel).
Wifi€2,00 per verblijf.
EtenVerschillende restaurants in het dorp, en een supermarkt aan de andere kant van het dorp.

5 reacties aanStad?

 • Elisabeth

  Ha Rob,
  En lekker gegeten? Het is soms wel ff afzien maar laat je de Chablis goed smaken, is een van mijn favorieten!~
  Het blijft leuk om je al lezend op de voet te volgen!
  Grtjs,
  Elisabeth :bye: :bwine:

  • Rob

   Het moest binnen budget, dus het bleef simpel. Maar vanavond kan ik koken! (Waarover later meer, uiteraard.)
   Uiteraard heb ik me de Chablis laten smaken; als wijndrinker ga je in deze streek geen melk drinken… ;-)

 • Misschien toch maar weer zo’n baaltje rijst kopen? :)

 • Eh, nee. Natuurlijk net de kookspullen opgestuurd naar Nederland. Als je ze naar mij gestuurd hebt, kan ik ze eventueel ‘retour afzender’ doen? ;)

  • Rob

   Als het goed is, liggen de kookspullen inmiddels in de kruipruimte bij mijn andere spullen. En ik ben blij dat ik ze teruggestuurd heb; nu heb ik tenminste ruimte voor direct-eetbare zaken als muesli-repen en fruit. En ik heb eindelijk een klein potje hazelnootpasta gevonden; nu hoef ik alleen op zoek naar een bakker om iets fatsoenlijks te kunnen eten (supermarkten hier verkopen pasta meestal alleen maar in potten van 500 gram en meer).

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.