In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Niets zo veranderlijk als Rob

Vézelay La Maison-Dieu Asnois Saint-Germain-des-Bois

Vanmorgen alsnog besloten niet via Nevers, maar via Bourges te lopen. De steden Nevers en Bourges liggen ongeveer even ver van Vézelay, maar Bourges is de grootste; dat lijkt me dus de meest veilige keuze om T-shirts, een waterfles en een SIM-kaart te vinden. En daar komt nog eens bij dat er vandaag een groepje vertrok vanuit Vézelay via Nevers dat ongeveer even hard loopt als ik, en hoewel het leuk is om andere pelgrims te ontmoeten, heb ik ook weer geen zin om in een groepje verzeild te raken waar ik vervolgens tot Santiago aan vastzit. En verder is dit de ‘chemin historique’, dus dat heeft ook wel wat.

En dus liep ik vandaag nog een dag samen met Siets. Siets loopt ook via Bourges, en we waren nog niet uitgepraat, dus Siets heeft iets minder snel gelopen dan ze gewend is, en ik iets sneller dan ik gewend ben, en zo konden we vanavond samen aankomen in Saint-Germain-les-Bois, waar we gelukkig niet weer op een zaal hoeven, maar allebei een eigen kamer hebben met een tweepersoonsbed om diagonaal in te liggen.

8 reacties aanNiets zo veranderlijk als Rob

 • marja meijer

  Hallo Rob, je bent al een beetje in de buurt van ons franse huisje.
  ik schrik een beetje van de veranderde route, Bourges ligt 60 km west van Nevers !
  Sterkte !
  groet, Marja

  • Rob

   Hoi Marja,
   Ik heb je zojuist een mail gestuurd over het huisje. Meer informatie over mijn nieuwe route vind je op de ‘Route’ pagina.

 • Nico

  Ha Rob,

  Mocht je na Bourges verder afzakken richting Voussac, dan woont daar een erg aardige oom en lieve tante van je. Zij verhuren soms ook een huisje. Misschien kun je hier overnachten, eten en een rustdag houden?

  • Rob

   Hoi Nico,
   Helaas ben ik Voussac een paar honderd kilometer noordwestelijk gepasseerd. Ik probeer de traditionele pelgrimsroutes te volgen, dus een omweg van een paar honder kilometer zat er even niet in. :-)

 • peter verheijdt

  Hoi Rob,
  heb je enig idee hoeveel pelgrims er lopen? Ik heb geprobeerd je op de atlas te volgen, maar kan bij lange na niet zeggen hoeveel km’s je nu al hebt gelopen. Volgens mij ben je ook afgeweken van je oorspronkelijke route. Is dat dan proefondervindelijk of omdat een andere route bijv. mooier is. Ik blijf je volgen en denk maar in wijn termen: du vin, du pain en du boursin. En je weet, aan de finish staat een heerlijk koud biertje op je te wachten.
  Hou je taai.
  Peet :good: :beer: :bwine:

  • Rob

   Hoi Peter,
   Vorig jaar zijn er 215.880 pelgrims aangekomen in Santiago de Compostela; zie ook peregrinaciones2013.pdf.
   Wat mijn kilometers betreft: precies weet ik het ook niet (ben gestopt met tellen), maar ik heb er in ieder geval meer dan 1.000 op zitten, en minder dan 2.000 te gaan.

 • marja meijer

  Hoi Rob, als extra informatie: de streek rond Bourges is vrij plat , met enorme landbouwvelden, een beetje zoals Noord-Frankrijk, dus weinig schaduw…..
  groet Marja

 • Piet en Henny

  ha die Rob.
  Zeg klasse zo je hebt nu ongeveer een derde van de route gelopen.
  En ga je nu beginnen aan een prachtig stuk frankrijk.
  De route die je gekozen hebt hebben wij in 2006 ook gevolgd.
  Je zult nu wel wat meer lopers ontmoeten hoor.
  Maar dat is juist zo mooi die ontmoetingen met mensen van over de hele wereld.
  Noteer maar eens uit hoeveel landen je mensen gaat spreken.
  Wij hadden dat niet gedaan maar konden echt niet inschatten uit hoeveel landen we mensen ontmoet hadden.
  Bij deze nogmaals Buen Camino Rob .
  met groet PenH

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.