In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Pas de beau temps

Issoudun Thizay Neuvy-Pailloux

“Geen mooi weer”, wisten mensen mij onderweg te vertellen. Alsof ik dat zelf nog niet door had…

Toen ik vanmorgen wakker werd, regende het. En behoorlijk ook. Geheel tegen mijn gewoonte besloot ik een weer-website te checken, om te besluiten of ik de tent zou laten staan of inpakken. Volgens die site zou het vanaf een uur of 10 droog zijn in Issoudun, en dus besloot ik uiteindelijk de tent af te breken, maar wel een beetje te treuzelen.

En inderdaad ging de regen om een uur of half tien over in een miezer, en kon ik om een uur of 10, bij vertrek, besluiten om alleen mijn softshell jas, en niet min poncho aan te trekken. Om daar na een minuut of 10 op terug te komen en de poncho toch maar uit de tas te halen. Om weer een minuut of 10 later te concluderen dat het met jas èn poncho wel erg warm was. Maar toen was ik gelukkig bijna bij de bakker, en moest mijn rugzak toch af om mijn brood voor onderweg op te bergen.

Vanaf dat moment heb ik alleen maar regen gehad. En nadat ik de stad uit was, ging de route alleen maar tussen weilanden door, en was er dus geen plek om even te schuilen, en geen droog plekje om even te zitten.

Hoewel het nog vrij vroeg was toen ik in Thizay aankwam, was ik er daar wel weer klaar mee: ik had mijn goede wil getoond, maar je moet ook weer niet overdrijven. En dus vroeg ik een gemeentewerker of er wellicht een refuge was in het dorp; de tent opzetten was geen optie. Die was er niet, wist hij te melden, maar in Neuvy-Pailloux, een kilometer of 5 verderop, was er wel één. Dus hoewel het eigenlijk een stukje van de route af lag, liep ik verder naar Neuvy. En omdat de regen inmiddels weer overgegaan was in een miezer, liep ik eigenlijk best lekker, en heb ik overwogen om toch nog wat verder te lopen. Maar omdat ik niet wist hoe het zat met de opvang in de volgende plaats, besloot ik toch maar om me bij de mairie van Neuvy te melden.

Neuvy heeft geen gemeentelijke opvang, maar ik kon kiezen tussen een hotel-restaurant en een particuliere dame. Uiteraard koos ik voor de particulier. En daar heb ik net heerlijk gegeten, en beschik ik over wifi en elektriciteit, waardoor ik het nu weer veel te laat aan het maken ben…

De mevrouw waar ik vannacht logeer, vangt nu een jaar of 8 pelgrims op, en heeft in die tijd zo’n 900 pelgrims over de vloer gehad; ik ben nummer honderd-zoveel van dit jaar (en het is pas juli). Ze heeft zelf een paar jaar geleden van Vézelay naar haar huis gelopen, om beter te begrijpen wat pelgrims nodig hebben, en dat merk je. Het eten was prima, en er stond een glaasje wijn naast (of een paar), maar ook mocht mijn was in de wasmachine en ligt mijn tent te drogen in de garage. En morgen om 8 uur wordt het ontbijt geserveerd, dus het is nu hoog tijd om te gaan maffen.

Eindpunt (overnachting)
NaamMadame Monique Richard
PlaatsNeuvy-Pailloux
Prijs per nacht?
DoucheBij de prijs inbegrepen.
WifiBij de prijs inbegrepen.
EtenBij de prijs inbegrepen.

2 reacties aanPas de beau temps

  • peter verheijdt

    hoi Rob,
    het is een schrale troost, maar ook wij hebben van de week 2 dagen z..kregen gehad. Maar ja, wij lopen niet over de Franse wegen en kunnen lekker thuis achter het glas kijken of het nog eens droog wil worden.
    Ik wist niet dat er zo veel pelgrims onderweg waren. Je hebt er pas 1 ontmoet en dat is dan wel vreemd. Jullie lopen allemaal achter elkaar aan of bestaan er verschillende wegen naar het eindpunt?
    Rob, veel succes maar weer en geniet van het landschap, het wijntje (?) en de Franse hartelijkheid.

    • Rob

      Ik heb al verschillende pelgrims ontmoet, maar de meeste alleen maar kort gesproken, of zelfs dat niet. Er bestaan heel wat routes naar Santiago de Compostela. Daarbij leggen de meeste pelgrims ongeveer dezelfde afstanden per dag af; de afstanden tussen de pelgrims blijven dus ook ongeveer gelijk. De meeste kans om andere pelgrims te ontmoeten heb je daarom rond rustdagen (van de een of van de ander).

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.