In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Toch niet naar de refuge

Velles Saint Marcel Argenton sur Creuse

De keuze was vandaag tussen de camping in Argenton sur Creuse en de refuge pèlerin in Le Pêchereau, twee en een halve kilometer verderop. Omdat ik gisteren nogal regen had gehad, en het vannacht ook nog geregend had, koos ik voor de refuge. Op de lijst stond dan wel dat vooraf bellen verplicht was, maar het was een municipal, dus ik gokte maar dat ze me niet buiten zouden laten staan.

Ik vertrok met natte schoenen, maar omdat ik me daar al op ingesteld had, vond ik dat maar een beetje erg. Toen ik vertrok was het droog, en dat bleef het de hele dag; naarmate de dag vorderde, lukte het de zon zelfs steeds vaker om even tussen de wolken door te piepen.

De wandeling kon pittoresk en landelijk genoemd worden: kastelen, landhuizen, bergen, bergweiden, bossen en roofvogels, alles kwam voorbij.

Aangekomen in Argenton besloot ik toch even langs de camping te lopen om te zien wat die zou kosten; ik kwam er toch vlak langs. De camping bleek niet duur, het internet aan de receptie voorspelde geen regen, en het bleek 14 juli. 14 Juli is in Frankrijk een nationale feestdag waarop alles dicht is, en de kans leek me dus minimaal dat het me vandaag zou lukken de sleutel te bemachtigen van de refuge in Le Pêchereau. En dus besloot ik op de camping neer te strijken.

En dat bleek geen slecht idee, want uiteindelijk viel het nog niet mee om iets te eten te bemachtigen. Gelukkiig waren er nog een paar restaurants open, zodat ik vandaag weer mijn ‘echte maaltijd’ van deze week heb kunnen eten: een soort mini-mixed-grill. Een nadeeltje van ‘een restaurant vinden in het centrum’ was nog wel even dat ik mezelf na het eten ook weer een kilometer of 2 terug moest rollen naar de camping met een 51, een demi rouge en een Irish coffee in de kraag, maar uiteindelijk is dat ook gelukt (blijkbaar heb ik niet alleen wat gewicht verloren, maar ook een beetje ‘kunnen hebben’…).

Eindpunt (overnachting)
NaamCamping municipal
PlaatsArgenton-sur-Creuse
Prijs per nacht€8,75
DoucheBij de prijs inbegrepen.
WifiBij de prijs inbegrepen.
EtenVerschillende restaurants en winkels op anderhalf à 2 kilometer.

2 reacties aanToch niet naar de refuge

 • peter verheijdt

  Hoi Rob,
  had ik het de laatste keer over veel regen, nu kan ik je vertellen dat het hier prachtig zomerweer is. Vrijdag in Hoek van Holland 36.8°. Gister en vandaag wat minder, maar nog steeds een comfortabele 22°. Maar vanaf morgen gaan we weer richting de 30. Dat is wel te warm om te lopen denk ik, of vind je dat wel prettig? In ieder geval smaakt een koud biertje dan 2x zo lekker.
  Groeten vanuit een zomers Wateringen.
  Peet :beer:

  • Rob

   Van nat weer word ik niet heel blij, maar als de temperatuur boven de 30 graden komt, is het ook niet leuk meer. Ik zweet altijd nogal veel, dus met +30 valt daar niet tegen op te drinken. Zelfs met een warm biertje ben ik dan blij…

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.