In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Half dagje vrij

Bougue Mazerolles Mont-de-Marsan

Heerlijk geslapen vannacht: prima bed, en de gîte helemaal voor mezelf, dus geen snurkers (behalve ikzelf).

Van Bougue naar Mont-de-Marsan is iets meer dan 10 kilometer: de refuge uit naar links, linksaf, rechtsaf, en dan 10 kilometer rechtdoor. Les Landes (deze streek) begrijpt echt niet zo goed hoe je gezellige wandelpaden moet aanleggen.

Het wandelingetje was maar kort vandaag, omdat ik vroeg in Mont-de-Marsan wilde zijn voor wat aankopen. Dat is aardig gelukt: om 1 uur was ik geïnstalleerd, gedoucht, was de was gedaan, en kon ik op pad.
De enige jachtwinkel die ik in het telefoonboek had kunnen vinden, is over de kop, en dus moest ik het stellen met oordopjes van de pharmacie. Niet bepaald de gel-oorpluggen die ik gewend ben van het schieten, maar ja, dan had ik die maar niet moeten vergeten.
Verder garen gekocht om het kruis van mijn broek te repareren; geen idee hoeveel zin dat zal hebben, want de stof eromheen is ook tot op de draad versleten. Maar een nieuwe broek zit er even niet in. We gaan het zien. Als het nodig is, wikkel ik mijn handdoek om mijn middel, en loop ik zo door naar Santiago; door een broek laat ik me niet tegenhouden.

Verder bleek ik in de refuge een nieuwe credencial (pelgrimspaspoort/stempelboekje) te kunnen kopen; ik had me eerder laten vertellen dat dat pas in St-Jean-Pied-de-Port zou kunnen. Mijn tweede credencial was al even vol, en ik had er zelf al een nieuwe pagina bij gemaakt voor nieuwe stempels. Voorlopig kan ik weer 40 stempels vooruit.

De refuge in Mont-de-Marsan is weer prima voor elkaar: netjes, ruim, rustig, compleet. Er zijn alleen wat weinig stop-contacten, maar gelukkig zijn we vanavond maar met 2 pelgrims, dus we hoeven niet te vechten (de één krijgt het stopcontact van het koffiezetapparaat, en de ander dat van de centrifuge).

En tot slot lijkt het erop dat de batterij van mijn laptopje het uiteindelijk begeven heeft: ik kan ‘m alleen nog gebruiken als de stekker in het stopcontact zit. Ik weet dus niet hoelang ik dit blog nog kan bijhouden. Als ik niks meer van me laat horen, ga er dan maar vanuit dat het aan mijn laptopje ligt. (Maar geef het niet te snel op, want het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat ik weer 1 of 2 weekjes zonder wifi zit.)

Eindpunt (overnachting)
NaamRefuge associatif
PlaatsMont-de-Marsan
Prijs per nachtDonativo.
DoucheBij de prijs inbegrepen.
WifiNee.
EtenKookgelegenheid aanwezig. Verschillende winkels en restaurants vlakbij.

2 reacties aanHalf dagje vrij

  • Misschien een handig idee om anders die accu van de laptop gewoon weg te doen, als deze echt niks meer doet (scheelt weer een pondje), als je dan die Powerbank tussen de laptop hangt als je netspanning hebt, kan je toch nog af en toe zonder stopcontact werken . En wel af en toe een stukje fruit eten hè? :-)

  • En eerst effe testen voor je de accu wegdoet :)

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.