In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Het houdt niet op

Sauveterre-de-Béarn Guinarthe-Parenties Aïcirits-Camou-Suhast Saint-Palais

Zuinig was het devies voor dit weekend. In eerste instantie ging dat per ongeluk: de supermarkt zat niet waar ik ‘m verwachtte, zodat ik geen brood kon halen; de rest van de ochtend kwam ik geen winkel tegen.

Onderweg stop ik bij een huis om een nieuwe fles water te vragen. De hele familie zit in de tuin te lunchen, en er wordt gevraagd of ik misschien een aperitiefje wil; uiteraard kan ik dat niet afslaan. Als er een stoel voor me is bij geschoven, en ik met een Ricard zit te vertellen over mijn avontuur, vraagt de vrouw des huizes of ze een sandwich (half stokbrood met beleg) voor me zal maken voor onderweg, Uiteraard sla ik ook die niet af; als ze terugkomt heeft ze een sandwich met droge worst en een stuk stokbrood met een homp regionale kaas voor me. Het is jammer dat ik alles onderweg pas proef, en dus niet meer kan vragen hoe de kaas heet; hij is heerlijk.

Aangekomen in Saint-Palais klop ik aan bij de refuge, omdat dat me een goedkope manier lijkt om te overnachten. Ik hoor echter van de hospitalier dat er al 2 Vlamen zijn, en het kan haast niet anders dan dat 1 van hen de man is waar ik afgelopen week middenin de nacht ruzie mee heb gehad. Ik besluit daarom toch maar door te lopen, en te gaan wildkamperen tussen Saint-Palais en Ostabat, 12 kilometer verderop.

Omdat de winkels (uiteraard) dicht zijn op zondagmiddag, stap ik op goed geluk een hotel binnen om te vragen of ik daar een brood kan kopen; ik heb nog wat Coulommiers (kaas) en rillettes (vlees) in mijn tas. Ik krijg een zak met stukken stokbrood die over zijn van de lunch; ik hoef er niet voor te betalen.

Als ik net Saint-Palais verlaten heb, kom ik langs een kapelletje. Het heeft geen deur, dus het zal wellicht wat tochten. Maar het kost niets, en er is een kraan met drinkwater. En het is niet de eerste keer dat ik met mijn matje op een houten bank lig. En wat verheug ik me op het uitzicht dat ik zal zien wanneer ik morgen wakker word.

Eindpunt (overnachting)
Naam?
PlaatsSaint-Palais

Terwijl ik dit stukje zat te tikken, zaten er 2 mannen van het uitzicht te genieten. Als ze weggaan, hebben ze een sandwich over. Of ik die misschien wil…?

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.