In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Het blijft komen

Orthez Lanneplaà L’Hôpital-d’Orion Orion Burgaronne Sauveterre-de-Béarn

Dankzij problemen tussen 2 partijen die ik gebruik om mijn donaties te ontvangen, kan ik momenteel geen geld opnemen. En omdat wifi schaars is en ik dus niet elke dag het internet op kan, duurt dat nu al zo lang dat ik door mijn geld heen ben. Vanmorgen heb ik bij het Office de Tourisme gebruik kunnen maken van wifi, en weer de nodige mails verstuurt. maar het is weekend, en dus hoef ik er in ieder geval niet op te rekenen dat zaken voor maandag op dinsdag opgelost zijn. Ik moest al zuinig zijn, maar nu tot in het extreme: tot nader bericht weet ik niet hoe lang ik moet doen met het geld dat ik in mijn portemonnee heb.

Dat ik in een dipje zit, weet ik al een tijdje: de dagmarsen worden steeds korter, en ik ben steeds sneller moe. Vandaag begint het tot me door te dringen hoe dat komt: ik leef al een behoorlijke tijd grotendeels op een dieet van water en mueslirepen, om geld te besparen. Al piekerend over een en ander (dat kan ik goed), neemt mijn dip mij mee naar steeds diepere diepten, en op een gegeven moment overweeg ik zelfs te stoppen met dit hele project. Als ik halverwege de middag mijn eerste blik op de Pyreneeën werp, is die stemming direct weg: ik ga door tot het einde. In Saint-Jean-Pied-de-Port zal ik kijken of ik voor een paar weken werk kan vinden om cash te maken en aan te sterken.

Hoe langzaam ik ga, dringt pas echt goed tot me door als ik Claire inhaal. Claire is een Franse dame van een jaar of 60, en ik heb haar vorige week ook al ingehaald. Mijn tempo is dus inmiddels zo ver terug gevallen dat het haar gelukt is mij weer in te halen.

Een vriendin van Claire loopt een paar dagen met haar mee, en gedurende de dag komen we elkaar een aantal keer tegen; we lunchen ook samen. Uiteindelijk belanden we in Sauveterre waar ik naar de camping ga, en zij naar de gereserveerde gîte. ‘s Avonds is het feest in Sauveterre, met muziek, drank, eten en vuurwerk. De dames zouden het leuk vinden om daar met zijn drieën heen te gaan, maar ik geef aan dat ik dat niet kan betalen. De dames nodigen mij daarom uit, en voorzien me van stoofpot en wijn; het leven is goed. Na het vuurwerk nemen we afscheid; Claire neemt een rustdag, en Odille gaat morgen weer naar huis.

Eindpunt (overnachting)
NaamCamping
PlaatsSauveterre-de-Béarn
Prijs per nacht€9,60
DoucheBij de prijs inbegrepen.
WifiNee.
EtenWinkels en restaurantjes in het dorp.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.