In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Een eigen kamer

Poo Ribadesella

Vanaf het moment dat ik gisteren aankwam op de camping heb ik een hond horen blaffen bij een verlaten stacaravan aan de andere kant van de camping; vanmorgen blafte het beest nog (weer?). Ik moest steeds denken aan de keer dat ik als klein jongetje op een camping de paarden vrijliet, omdat ik het zo zielig vond dat ze achter een hek stonden (het begrip ‘vrijheid’ zat er al vroeg in bij me). Tegen de tijd dat ik vertrok was de hond gestopt met blaffen. Ik hoop dat dat te danken is aan een klein jongetje dat zijn rechtvaardigheidsgevoel nog niet ingeruild heeft voor een laffe laat-ik-de-confrontatie-maar-niet-aangaan mentaliteit…

Het weer en de wandeling waren vandaag prachtig. Toen ik aan het einde van de ochtend toe was aan een pauze, stond er een bankje op me te wachten. Op de hoek van dat bankje lagen een paar perziken. Voorzichtig vroeg ik aan de man in de tuin naast het bankje of ik er een mocht pakken. Een simpel hoofdknikje vond hij genoeg antwoord; hij had ze daar immers voor de pelgrims neergelegd. Toen ik mijn rugzak weer omhing, kwam hij de tuin uit, legde een nieuwe perzik neer, en zei dat ik er ook nog 1 mee moest nemen voor onderweg.

Ik was onderweg naar de camping van Ribadesella, maar net voordat ik die plaats in liep, werd ik aangesproken door een stel dat mij een plek aanbood in hun huis. Ik moest weten dat de jeugdherberg 16 euro kostte, en de camping 15, maar bij hen zou ik slechts 14 euro betalen, inclusief ontbijt; ze wilden me hun huis graag laten zien, zonder verplichtingen. Ik besloot mee te lopen.
Het bed dat ze me aan konden bieden (van de 4 bedden die ze hadden, waren er 3 al bezet), bleek een bed op een vliering die vele verdiepingen hoog erg lastig te bereiken was. Ik bedankte vriendelijk.

Omdat de camping aan de andere kant van het (langgerekte) dorp was, besloot ik toch eerst even bij de jeugdherberg te informeren naar de prijs. Die bleek hoog maar (bijna) acceptabel. Omdat er ook wifi, elektriciteit en een magnetron waren, nam ik de kamer; als ik door zou lopen en de camping bleek niets, zou ik weer een paar kilometer verder moeten.
De dame aan de receptie vroeg of ik een hoog of een laag bed wilde (stapelbedden). Ik koos voor een laag bed. ‘Dan heb je voorlopig een kamer voor jezelf’, antwoordde ze. En inmiddels is het kwart voor 11, en heb ik nog steeds die kamer voor mezelf. (De les van vandaag: stel altijd eisen…)
Ik ben vastbesloten vanavond een enorm gat in mijn wijnvoorraad te slaan, en vannacht zo hard te snurken dat alledrie de stapelbedden ervan schudden. Morgen moet ik om 11:00 de kamer verlaten hebben; ik zet geen wekker en ga ervan uit dat dat lukt. En als dat niet lukt, maken ze me vast wakker.

Extra kadootje was trouwens dat de jeugdherberg direct aan zee staat, en ik dus vandaag na mijn wandeling weer een duik heb kunnen nemen. Het was weer ijskoud, maar het is nu al een traditie waar ik enorm van houd. Er is geen betere manier om een hele dag wandelen af te spoelen, dan even vechten met een stuk of wat steenkoude golven.

Eindpunt (overnachting)
NaamAlbergue juvenil Roberto Frassinelli
PlaatsRibadesella
Prijs per nacht€12,50 (voor pelgrims)
DoucheBij de prijs inbegrepen.
WifiBij de prijs inbegrepen.
EtenMagnetron aanwezig. Een supermarkt en diverse restaurants vlakbij.

6 reacties aanEen eigen kamer

 • Elisabeth

  Hola Rob!
  Stoere bikkel! Mooie foto’s ook! Komt die selfie in zwembroek ook nog eens :whistle: ? Binnenkort zal ik nog een kleine donatie doen om nog eens lekker te eten of slapen!
  Ultreia et suseia!
  :bye: Elisabeth

  • Rob

   Ik ben zelf ook heel tevreden over mijn foto’s; dank je.

   Over die selfie valt te praten. Als jij mij nou een selfie van jou stuurt in bikini (wordt hier uiteraard gepubliceerd), doe ik in ruil een selfie in zwembroek.
   (Ik heb trouwens al foto’s gepubliceerd die onthullender zijn, want mijn zwembroek is langer dan mijn afritswandelbroek.)
   ;-)

 • carel

  Even een berichtje uit Den Haag. Je weet het misschien niet meer maar dat ligt vlakbij Wateringen. Ik volg je nu al een tijdje via de site maarrr….. ga je het nog halen naar het einde? Ik begreep dat het al wat kouder werd en nu weet ik wel dat het geen Noorwegen is waar je loopt, maar toch. Hoe gaat het trouwens met je blessures zoals knie en heup? Ik zei het in het begin al tegen je, je hoopt op minder mensen, zeker in de refugio’s. Ben trouwens benieuwd naar je beslissing om misschien, als, het is nog niet zeker, even denken, terug gaat om twee oude mensen te ontlasten in een refugio. Dat dorp is trouwens zo klein dat het niet op de kaart staat van VIAMICHELIN. Loop ze en wij volgen, uiteraard wel via de ELPEREGRINO bladzijde. Carel, Wilma.

  • Rob

   Hoi Wilma en Carel,
   Zo spreken we elkaar weer. :-)
   Den Haag, is dat niet dat plaatsje dat aan de noordkant van Wateringen grenst?
   Qua koud valt het hier nogal mee, overdag rond de 20 graden. ‘s Nachts is het ook in de tent nog goed uit te houden; aan het begin van mijn reis in Nederland heb ik het kouder gehad.

 • Elisabeth

  jij hebt gewonnen :bye:

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.