In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Kost en inwoning

Dégagnac

Liften blijft een gokspelletje. Vandaag leek het er heel lang op dat ik dat spelletje zou gaan verliezen, maar uiteindelijk heb ik toch gewonnen.

De afspraak was dat ik vandaag zou aankomen in Dégagnac. Uiteindelijk, met heel veel liftjes van kleine afstandjes, is dat vanmiddag om een uur of 6 gelukt. Als ik goed tel, heb ik vandaag ongeveer 170 kilometer afgelegd in 11 verschillende auto’s; dat is gemiddeld zo’n 15 kilometer per lift. Bovendien ben ik een paar keer op schier onmogelijke plaatsen afgezet. Het bleef dus heel de dag spannend, en ik hield er heel de dag rekening mee dat er een moment zou komen dat ik een publieke telefoon zou moeten zoeken om te melden dat ik een dag later zou komen. Maar zoals gezegd: ik ben er.

Uiteraard hoefde er vandaag nog niet gewerkt te worden. Een beetje kennismaken, wat eten, borreltje drinken, beetje peilen of ik bereid was eens een blik op de website te werpen…
Morgen gaan we proberen een verstopping in de riolering op te sporen en te verhelpen. Zodat ik gelijk maar een goed beeld heb van wat ik kom doen…

5 reacties aanDégagnac

  • Elisabeth

    Ha Rob,
    Heb genoten van je lifttocht!
    Overigens wat mij betreft wil ik best nog wel doneren hoor!
    Laat maar weten!
    goede tijd gewenst op je nieuwe stek!
    Grtjs Elisabeth :bye:

    • Rob

      Op het moment dat je staat te verkleumen terwijl de auto’s je voorbijrazen is het altijd wat lastig, maar achteraf kan ik ook wel zeggen dat ik genoten heb van mijn lifttocht. 700 Kilometer in 5 dagen is toch meer dan je kunt lopen. :-)

      Aangezien ik van eten en onderdak voorzien ben, en hier in de buurt geen kledingwinkels zijn, zou ik op dit moment m’n geld toch maar op maken aan drank en tabak. Ik laat het weten als ik weer omhoog zit.

  • Elisabeth

    :good:
    succes in elk geval Rob!
    Grtjs
    Elisabeth :bye:

  • Dat is een aardig liftreisje geweest. Heb wel eens 700 km gedaan in Finland bij -15. Heen in drie ritjes. Op de terugweg vast bij de laatste 100 kilometer. Toen meegereden met de postbode de volgende ochtend :) Misschien ook nog een leuk idee. Hoe bevallen de eerste paar dagen zo? Misschien nu ook makkelijker dat je Frans kan spreken i.p.v. Spaans?

    • Rob

      Ik denk niet dat ik het bij -15 5 dagen volgehouden zou hebben; waarschijnlijk had ik het dan na een half uurtje opgegeven. Postbodes rijden hier (Spanje èn Frankrijk) zo vastberaden door, dat ik denk dat ze van hun baas geen lifters mee mogen nemen.
      Frans zou inderdaad al een stuk makkelijker zijn dan Spaans, maar ik zit hier bij een Nederlands gezin (nou ja: Limburgs); het is dus nog makkelijker dan dat… :-)

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.