In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Bouillac

Weekje Dordogne

‘k Had eigenlijk een andere beginzin in m’n hoofd voor dit stukje, maar tijdens het tikken van de titel bedacht ik me dat er in Nederland mensen zijn die een hele tiet geld over hebben voor een weekje Dordogne, om zich vervolgens een hele dag in de auto te gaan zitten ergeren aan die kinderen die de hele tijd zeuren of ze er al zijn, en aan die partner die niets blijkt te snappen van landkaarten en navigatie, om vervolgens te klagen over die chambre d’hôte (bed&breakfast) die z’n geld niet waard was, en die… Nou ja, je snapt wat ik bedoel: ik besef weer hoe rijk ik eigenlijk ben, met het niks dat ik heb: sinds ik een jaar geleden besloten heb om alle zekerheden overboord te kieperen, is mijn leven er alleen maar rijker op geworden.

Goed, Dordogne dus…
Ik ben hier nu een week. De eerste week heb ik doorgebracht op de boerderij/bouw net buiten Bouillac, en nu zit ik sinds anderhalve dag in mijn huisje voor de kerstdagen in Belvès; ik ben hier ziek aangekomen — Jules had van school een virus meegenomen, en na de rest van het huishouden kreeg dat mij ook te pakken —, maar inmiddels ben ik daar weer overheen (ziek zijn is niet mijn ding, dus daar besteed ik niet teveel tijd aan).

Het werk op de boerderij is een kwestie van mijn draai vinden: Gilles is niet echt iemand die er de zweep over legt — of zelfs iemand die een heel duidelijk beeld heeft van wat de volgende stap moet zijn in de verwezenlijking van zijn droom —, dus ik moet een beetje zelf uitvinden wat ik kan/wil/moet doen. Mijn werkzaamheden bestaan in ieder geval uit het openen van de kippenren en het voederen van de varkens ‘s morgens, en het sluiten van de kippenren ‘s avonds; daarnaast zou ik ook koken, maar dat is er nog niet echt van gekomen, en verder moet ik me nuttig maken bij de bouw van ‘het huis’.

En op dit moment zit ik dus in mijn huisje voor de kerstdagen, zodat de familie de feestdagen samen kan vieren. Ik zit nu in het huis van oma Claude, die eigenlijk niet echt een oma is, en op 31 december, als Claude terugkomt naar huis, ga ik ook terug naar de boerderij, waar we naast mijn kamer een keukentje hebben ingericht, zodat ik verder tot na oud-en-nieuw zelfstandig kan leven (maar ik heb het gevoel dat ik voor de jaarwiseling wel uitgenodigd zal worden).

En ik denk dat er voor die tijd ook nog wel een update zal volgen met mooie foto’s, want Belvès is een prachtig middeleeuws stadje (gesteld dat het me lukt om zo lang wifi te pikken van de buurman, want dit huisje heeft geen internet).

5 reacties aanWeekje Dordogne

 • Dat ziet er leuk uit. Je hebt dus als ik het goed begrijp nu dus ook gewoon een weekje kerstvakantie en je zit in een gratis vakantiehuisje :yahoo:

  Lol, wie zegt dat je geld nodig hebt om te kunnen leven :good:

  • Rob

   Ja, daar komt het wel op neer. Maar ik heb er wel op aangedrongen dat ik hier wat klusjes kon doen als wederdienst, dus ik heb nu een plafond en wat deuren (binnen) en wat luiken (buiten) te schilderen in de tijd dat ik hier zit. Maar dat is alles in ruil voor onderdak en een volle koelkast. Het leven is mooi… :-)

 • Elisabeth

  Hi Rob,
  Oui la vie est belle! Dus geniet ervan maar dat zal je best lukken!
  Ik wens je graag een mooie Kerst en al het goede voor 2015.
  De planning is om in maart vanuit Maastricht op weg te gaan! Moet nog wel eea gebeuren maar komt goed, wil ook nog eens kijken of ik een blog kan beginnen in januari.! Ben geen grote schrijf”ster”
  Wie weet kunnen we elkaar dan ook nog ergens ontmoeten!
  Grtjs :bye: :wine: santé en op het leven!
  Elisabeth

  • Rob

   Jij ook hele leuke dagen gewenst! :wine:
   En als je hulp nodig hebt bij het opzetten van je blog, hoor ik het graag.
   Als we over een paar maandjes bij elkaar in de buurt zijn, lijkt het me leuk om een paar dagen samen op te lopen, als ik zo lang vrij kan krijgen van het werk dat ik tegen die tijd doe; en als jij daar tegen die tijd voor in de stemming bent natuurlijk, want het is jouw camino. :-)

 • Elisabeth

  Thanx Rob! Ik zal eerst kijken op de tip die jij mij eerder al gaf en als ik hulp nodig heb roep ik die graag van je in!! (zo me niet verbazen :unsure: Lijkt me heel leuk om even samen op te lopen!
  grtjs :bye:

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.