In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Algemeen

Kort nieuws

Verzamel-logje.
In willekeurige volgorde.


De pijn in mijn knieën neemt langzaam af; daarvoor in de plaats heb ik nu spierpijn in rug, schouders en armen.


Ik denk uit de bezoekersstatistieken van deze website te kunnen opmaken dat behoorlijk wat mensen zich aan het voorbereiden zijn om (dit jaar?) ook naar Santiago te gaan lopen. Ik wens jullie allemaal heel veel succes en vooral plezier!


Mongolen puberen ook.


Op een wandeling kwam ik een hert tegen. Gezien het aantal jagers hier, was dat hert wat mij betreft de koning(in) van de Dordogne.


Vanwege een uitnodiging in mijn mailbox was ik na lange tijd weer eens ingelogd op LinkedIn; daar kreeg ik de melding dat mijn ‘rang voor profielweergaven’ met 17% is gedaald. Mooi zo: steeds verder weg van de carrière-gekte.


Varkens kunnen enorm schreeuwen als ze een injectie krijgen. Maar dat komt vooral omdat je ze dan bij 1 achterpoot vasthoudt om te voorkomen dat ze weglopen.


Als je tegen schrikdraad plast, krijg je geen schok. (Ik moest het even testen.)


Eigenlijk zijn aardappels mèt schil veel lekkerder. Fransen weten dat, en daarom worden aardappels hier gewassen verkocht.


Een houtkachel ruikt vaak naar verbrand armhaar.


Om Frans te oefenen is het niet heel handig om werk aan te nemen bij een Nederlander. Voor de voortgang van het werk is het weer wel erg praktisch.


Frankrijk heeft geen bevolkingsregister. Je hoeft je dus niet direct (Nederland) of binnen 3 maanden (Spanje) in te schrijven, maar kunt nog ouderwets ‘verdwijnen’.
Heerlijk, wat een vrijheid.


Als een kip besluit om tussen de varkens op zoek te gaan naar eten, kan het in een paar seconden afgelopen zijn met ‘m. Varkens eten alles.


Ik heb al een aantal cursussen en tutorials gedownload, maar in de verre omtrek nog geen mondharmonica-winkel kunnen vinden.


Berichtte ik laatst al dat Marti vertrokken was en dat Olga nooit gearriveerd is, maar dat er volgende week een Amerikaans stel zou komen, gisteren hebben Mike en Tanya laten weten dat ze er toch van af zien.
Mocht je op zoek zijn naar vaak vies en zwaar, maar altijd mooi werk voor een goed doel, in ruil voor een bed in een caravan en eten, neem dan even contact op. Je moet niet bang zijn voor varkens en kippen, maar ook niet in je teddybeer-stand schieten als je een opengesneden varken ondersteboven aan zijn achterpoten ziet hangen.


Dat brood met een blikje tonijn lekker is, had ik onderweg al ontdekt. Maar wat had ik olijfbrood en notenbrood graag eerder ontdekt; dat past nog veel beter.


Nieuws is niet altiid wereldschokkend.

5 reacties aanKort nieuws

 • “Als een kip besluit om tussen de varkens op zoek te gaan naar eten, kan het in een paar seconden afgelopen zijn met ‘m. Varkens eten alles.”
  Varkens eten toch geen vlees? ZOja weer wat geleerd!

 • “Mongolen puberen ook”. Ja, en ook de Russen (en andere nationaliteiten) :whistle:
  Je bedoelt waarschijnlijk “downies”, klinkt een stukje vriendelijker… ;-)

  En ik kan het niet laten, maar stond het schrikdraad wel ingeschakeld? :-)

  • Rob

   Weet je? Ik denk niet dat het de mongolen geweest zijn, die verzonnen hebben dat dat woord niet lief genoeg is. Ik denk dat dat ze opgelegd is door ‘normale’ mensen.
   Ik zou trouwens ook niet weten waarom ‘mongolen’ onvriendelijk zou zijn; Mongolië is nou net 1 van de paar landen waar je nooit iets negatiefs over hoort.
   (Ik vond het trouwens ook erg grappig toen Daniël Arends Mongolië ‘het land van Down’ noemde, maar dat terzijde.)

   En ja: het schrikdraad was ingeschakeld; soms is het onderzoek belangrijker dan al het andere… :-)

  • Rob

   ‘Downie’ klinkt trouwens als ‘brownie’. Oftewel ‘gebakkie’… ;-)

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.