In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Kost en inwoning

Hout, hout, hout

Er valt niet heel veel te melden, maar mijn laatste bericht is alweer 2 weken geleden, dus even een paar woorden, om te laten zien dat ik er nog ben.

Het is te koud en te nat om buiten te werken, maar gelukkig is er binnen ook genoeg te doen. Gilles en ik zijn momenteel maar met z’n tweeën, en Gilles moet ook bezig zijn met de beesten op de boerderij, en met z’n gezin, en met de markt, enzovoort, dus ik ben voornamelijk alleen bezig.

De kast die ik aan het bouwen ben, vordert traag maar gestaag. Kastanjehout is hout dat makkelijk scheurt, en daarbij moet ik bij elke stap improviseren. Maar ik leer er veel van, en het resultaat wordt mooi.

‘s Avonds hobby ik wat met hout, en daarvoor heb ik mijn eigen werkplekje ingericht met (deels) zelfgemaakte spullen.

Werkplek

Werkplek

Klopper

Klopper

Beitelstandaard

Beitelstandaard

Krukje

Krukje

 

En tot slot heb ik een Flickr-album gemaakt voor mijn hout-dingetjes.

Laatst had trouwens iemand op Flickr 1 van mijn foto’s als favoriet gemarkeerd. Uiteraard was ik enorm trots. Even. Toen ik het Flickr-account van die gebruiker bekeek, zag ik dat die ruim 1,7 miljoen favorieten heeft. Tja…

5 reacties aanHout, hout, hout

 • peter verheijdt

  Hoi Rob,
  Al weer een maand geleden dat ik een reactie heb gestuurd. Zo te zien gaat de houtbewerking je goed af. Gereedschap genoeg. Wat voor kast maak je precies? Voor je kleren, boeken of je potten en pannen of is het louter “bezig zijn”.
  De natuur daar is erg mooi als ik zo je foto’s bekijk. Heb je een strenge winter gehad of valt dat daar wel mee? Hier loopt de winter op z’n laatste benen. Vanmorgen nog de auto moeten krabben. Hopenlijk voor de laatste keer. Is niet echt mijn hobby.
  Je geniet wel van kaas wijn en stokbrood zie ik. Is geen straf toch?
  Rob, geniet van het vrije leven. Tot de volgende keer.

  • Rob

   Hé Peet,

   Voordat ik je vragen beantwoord, want het moet natuurlijk wel van 2 kanten komen: hoe is het nou met jou? En hoe is het op de schietvereniging? Over de schietvereniging gesproken, trouwens: is er bij OKK misschien iemand die wat weet over schietbanen in Frankrijk? Ik heb erg weinig zin om te gaan jagen, maar ik zou graag weer eens op een 50-meterbaan staan…

   Hout bewerken ligt me inderdaad wel, en daarbij vind ik het erg leuk. De kast die ik aan het maken ben, is een ladekast (4 brede laden, 4 smalle laden en 1 deurtje) die in een hoek, onder een schuin dak, om een schoorsteen heen gebouwd moet worden. Prima oefening dus… ;-)
   De kast staat in een slaapkamer, dus zal waarschijnlijk voor kleding gebruikt gaan worden.

   De natuur is hier best mooi, maar niet zo spectaculair als in het Baskenland. Qua winter hebben we hier een nacht of 4, 5 een paar graden onder nul gehad, maar ik heb begrepen dat dat uitzonderlijk is, en dat het normaal gesproken kouder is in de winter.

   Vrijheid, stokbrood, kaas en wijn vormen de hoekstenen van mijn bestaan. Ik drink er 1 op je gezondheid. Proost.

 • peter verheijdt

  Hoi Rob,
  Met mij gaat het prima. Met de vereniging ook. Afgelopen maandag de ALV gehad. We hebben een record neergezet qua tijd. We waren in 11 minuten klaar.
  Ik zal informeren op de vereniging. André S. en Marja M./Hendrik van der P. hebben een 2e woning in Frankrijk. Wellicht hebben zij nuttige informatie voor je. ik doe mijn best voor je.
  Geniet van je meubelmakerij. Ik neem er ook een op jou! Santé. :wine:

 • peter verheijdt

  Hoi Rob,
  Je zal wel hebben gedacht, waar zit die gozer. Maar we zijn net terrug van een maand vakantie naar Bali. Was weer heerlijk. Hebben nog wel wat last van de jet-lag.
  Wat betreft het schieten in la douce France het volgende.
  Je kunt gewoon naar een vereniging gaan en je daar aanmelden. Zoweel Andre als Hendrik gaven dit door.
  Hopelijk heb je er wat aan en kun je binnenkort weeer eens schieten.
  Gisteren weer de laatste middag op de donderdsg gehad tot half oktober.
  Hiet gaat verder alles zijn gangetje.
  Groetjes
  Peet :good:

  • Rob

   Hoi Peet,

   Je bent eindelijk een keertje naar Bali geweest. Wat leuk! ;-)
   Ik zal eens kijken of ik hier in de buurt une société de tir met een 50-meterbaan kan vinden (waar ik met pelgrimskorting mag schieten). Dank!
   De laatste donderdagmiddag gehad, dan hoop ik dat bij jullie ook de zomer begonnen is, zodat je in ieder geval lekker naar buiten kunt.

   Groeten weer aan iedereen!
   Rob

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.