In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven. Onderweg werk ik om in mijn onderhoud te voorzien.
Ik bevind me momenteel in Frankrijk.

Emmaüs Rodez

Mise à jour

En dat is Frans voor ‘Update‘.

Ik had dus mijn CV opgestuurd naar Emmaüs, vergezeld van een lettre de motivation (‘motivatiebrief‘). En vanmiddag las ik in mijn mailbox

Bonjour,

Je vous accuse bonne réception de votre candidature.
Celle-ci sera étudiée avec toute notre attention début septembre, conformément à notre processus de recrutement,
et nous pourrons vous apporter une réponse avant le 15 septembre.

Je reste à votre disposition et vous souhaite une bonne journée.
Bien cordialement,

M****** M*****
Chargée RH Association de Communautés Emmaüs (A.C.E.)
47, Avenue de la Résistance
93100 MONTREUIL

Dus met een maandje weet ik of ik terug naar school mag.
Ik heb inmiddels begrepen (maar wederom via-via, en niet van een ingewijde) dat de eerste selectieronde begin oktober is, en de tweede en definitieve selectieronde eind oktober; de opleiding zou dan in december starten. En die opleiding begint dan met 2 maanden in de schoolbanken voor een bak theorie, en daarna 3 stages bij verschillende Emmaüs-vestigingen; daarmee is het eerste jaar dan vol, en vervolgens volgen er dan nog 2 jaar van wel echt werken, maar ook nog aanvullende cursussen.
En tegen de tijd dat dat allemaal achter de rug is, ben ik 50, en dat lijkt me wel een mooie leeftijd om aan het begin van een carrière te staan.

Tenzij ik niet aangenomen word voor de opleiding natuurlijk. En dat weet ik op z’n vroegst half september, en dan is het te laat om nog werk te vinden in de druivenoogst.
Dus eigenlijk heb ik geen andere keuze dan aangenomen te worden voor de opleiding…

6 comments to Mise à jour

 • Dan maar duimen Rob! :good:

  • Rob

   Dank; ik kan alle duim gebruiken die ik krijgen kan!
   :-)

   Was overigens wel een beetje te enthousiast in mijn bericht: over een maandje weet ik of mijn CV en motivatiebrief voldoende waren om meegenomen te worden in de selectie; over twee en een halve maand, na de tweede interview-ronde, weet ik pas of ik aangenomen ben.

 • Dat is :bye: :bye: :bye: wel jouw geduld op de proef stellen. Spannend! Gaat het nu goed met je rug? en zijn er nog plannen voor NL? Grtjs

  • Rob

   Rug gaat steeds beter; heb een elastieken band die ik steeds minder draag, smeer tijgerbalsem, heb een lijst met oefeningen (kracht en strek). Mis de 2 massage-sessies per week wel, maar heb ze niet echt meer nodig.
   :-)

   Er zijn zeker nog plannen voor NL, maar die stel ik wel even uit tot ik zekerheid heb over Emmaüs.

 • :bye: Die moesten aan het end…

 • Nou dan hoop ik met jou op een goede uitslag Rob! Au revoir
  Grtjes :good: :bye: