In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Micro-entrepreneur

Pinautomaat

Nou ja, eigenlijk mag ik van Wikipedia niet ‘pinautomaat’ zeggen, maar moet het ‘betaalautomaat’ zijn. Want voor contactloos betalen hoef je geen pincode in te voeren, en dat kan-ie ook.

Maar goed, hij komt in ieder geval precies op tijd binnen, want morgen wil mijn eerste klant de eerste factuur betalen.

Ook zo wat: ik had bedacht dat ik, om klanten te overtuigen van het nut van pinbetalingen, een korting van 5% zou geven als klanten direct afrekenen, in plaats van na een dag of 30 een overboeking te doen. Blijkt mijn eerste klant al helemaal enthousiast ‘dat dat tegenwoordig toch allemaal maar mogelijk is‘, zelfs zonder dat ik haar van die korting verteld heb. Boor ik mezelf gewoon 5% door mijn neus; da’s wel mooi een euro per uur…

Goed, verder wel leuk speelgoed natuurlijk: TPE (Terminal de Paiement Électronique) verbindt zich via Bluetooth met de telefoon, en op de telefoon draait een app die het contact met de server regelt (en die het betaalbewijs kan versturen via SMS of e-mail). Ik blijf een gadget-freak.
En het boekhoudprogramma dat ik gebruik, draait online, en kan ik ook prima met de smartphone bedienen, dus morgen aan het eind van de dag kan ik, bij de klant aan tafel, onder het genot van een bakkie koffie, de factuur en de betaling rondmaken, en zo de administratie voor de eerste week werk op orde hebben voordat ik thuis ben.

4 reacties aanPinautomaat

  • Danny

    Hey Rob, welke software gebruik je dan voor je boekhouding…? ;-)
    Je zet namelijk wel een linkje, maar die verwijst naar de http-versie (dus niet-veilige) van Dannik B-)

    Techniek staat in ieder geval niet stil en gelukkig dus ook niet in Frankrijk, alhoewel ik daar soms wel eens flink mijn twijfels bij heb. Gadgets zijn en blijven inderdaad leuk, getuige het feit dat o.a. partijen als Ali Express hier natuurlijk gigantische aantallen en bedragen mee omzetten. Een betaalding zul je daar niet vinden, maar wel genoeg ander speelgoed…
    Ik zie overigens wel een spefout op dat pinapparaat staan… Er staat nu Smile & Pay, maar dat moet natuurlijk Smile & Play zijn :whistle:

    Danny

    • Rob

      Hé Danny,

      Ja, die link…
      Mijn provider, Dannik, heeft onder andere Dolibarr in zijn pakket. En dat is 1 van de 2 pakketten die ik, tijdens mijn ondernemerscursus, door de Franse Kamer van Koophandel aangeraden kreeg voor administratie en facturatie. En aangezien Dolibarr web-based is, en die andere een desktop-applicatie voor Windows en Mac, was de keuze snel gemaakt.
      En dus verwijs ik naar Dannik, zodat andere beginnende ondernemers ook (al vanaf 2 euro per maand, en dat inclusief web- en e-mailhosting!) kunnen beschikken over een erg praktisch boekhoudprogramma. ;-)

      Groeten aan Nikki!

  • Hey Rob,

    Ik had met het snoepshoppie ook een pinreader zoals die dan weer hete via de telefoon en inderdaad maakt die ook verbinding via de de bluethoot. Die van mij was van sumup en werkte perfect tenzij je telefoon een k*t verbinding had in die plaats dan konden ze niet pinnen.

    • Rob

      Hé Martijn,

      Mijn app kan, net als ongetwijfeld die van jou, ook via wifi connecten. Voor jou was dat natuurlijk vrij zinloos, maar voor mij is dat een prima backup: mijn meeste klanten zullen campings zijn, en die hebben vandaag de dag over het algemeen wifi.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.