In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

COVID-19

Huisarrest

Ik kreeg zojuist een SMS van de Président de la République

Frankrijk is in lock down: de komende 2 weken (minstens) mogen we alleen de deur nog uit met een verklaring op zak, en alleen om naar de dokter te gaan, essentiële boodschappen te doen, te gaan werken als we niet kunnen thuiswerken, of de hond uit te laten. In de verklaring moet je aangeven waarom je niet thuis bent, en vervolgens moet je ‘m dateren en ondertekenen. Wie deze verklaring niet bij zich heeft kan een boete krijgen.

Gelukkig werd ik vanmorgen gewaarschuwd door de eigenaren van de camping dat dit er aan zat te komen (de camping had al opdracht gekregen te sluiten), en heb ik dus vandaag boodschappen gedaan voor de rest van de maand. En gelukkig zit ik op dit moment in de gîte die bij de camping hoort, in plaats van in dat kleine caravannetje.

Ik ben overigens zelf ook al anderhalve week gammel, en slik elke dag paracetamol om de koorts te drukken. Dus het zal allemaal niet voor niks zijn.


Trouwens…

Nu al die bedrijven eindelijk, onder druk van COVID-19, het thuiswerken en telewerken georganiseerd hebben — waarvan ze zolang geroepen hebben dat het te ingewikkeld en daarom onmogelijk was — hoop ik wel dat ze voortaan het milieu en de werknemers een plezier doen, en dat niet direct weer afschaffen als dit achter de rug is.
Files zijn echt niet meer van deze tijd, en de oplossing is ons nu in de schoot geworpen.

:good:

7 reacties aanHuisarrest

  • Danny Simons

    Ja, in de meeste landen begint het langzamerhand wel een beetje overeenkomstig te worden. In Nederland nog niet zo extreem als in Frankrijk, maar op vrijwillige basis sluiten wel steeds meer bedrijven de deuren. Een verplichte lockdown zal hier dus ook niet gaan gebeuren denk ik.

    Met dat thuiswerken ben ik het deels wel eens. Bij mij op kantoor hadden we die mogelijkheid gelukkig al jaren (niet heel vreemd voor een IT-bedrijf met medewerkers in de buitendienst en cloudoplossingen voor de klanten), alleen stond de directie er niet geheel achter om meer vanuit huis te gaan werken, anders dan 1 dag per week voor de mensen die verder weg wonen. Nu het voor 21 van de 25 collega’s bij ons nu verplicht is (ik ben 1 van de resterende 4) wegen risicogroep of ziekte, merk ik wel dat het (te) stil is op kantoor . Maar de ene na de andere collega zit nu ook te klagen dat ze het eenzaam vinden om vanuit huis te werken. Ook merk je dat onderling overleg lastiger is; je kunt alleen overleggen middels chat of bellen (als je niet al een klant aan de telefoon hebt), maar dat is alleen individueel dus iets in de groep gooien is wat lastiger. Dus hopelijk behouden we wel iets meer flexibiliteit m.b.t. het thuiswerken, maar de thuiswerkers bij ons zijn er momenteel niet echt heel gelukkig mee.
    Maar goed, de natuur is er op dit moment wel blij mee; het scheelt bergen files tenslotte. Toch nog iets om gelukkig van te worden in de huidige situatie…

    Maarre… Al anderhalve week gammel… Wel langzamerhand aan de beterhand inmiddels? Zo te lezen heb je in ieder geval ook het Hamstervirus te pakken, zoals zo veel mensen :yes:

    • Rob

      Ja, ik geloof inderdaad dat ik wat aan de beterende hand ben: ik heb vandaag voor het eerst geen paracetamol genomen. Enerzijds is het verleidelijk om te denken dat het het beroemde Corona-virus is, maar anderzijds heb ik geen problemen met mijn ademhaling, hoest ik niet heel veel… Ik weet het niet. Ik heb me niet echt laten onderzoeken: er zijn sowieso geen medicijnen voor, en daarbij ben ik van een generatie voor wie ‘uitzieken’ nog een valide medicijn is.
      :-)

      En hoe is het met jullie?

      Wat betreft dat telewerken…
      ENI heeft zo’n 100 kilometer tussen de 2 belangrijkste vestigingen (Nantes en Rennes), en er worden meerdere malen per week vergaderingen gehouden per videoverbinding. In plaats van een enkele zaal is de vergadering verdeeld over 2 zaaltjes, die allebei een camera en een scherm hebben. Met een goede internetverbinding is dat geen probleem.
      En voor de tussendoor-dingen zijn er zaken als Skype; ik kan zelfs via de Nextcloud-installatie op mijn eigen servertje videoconferenties houden, via de webcam en zelfs via de mobiel.
      Ik hoop in ieder geval dat bedrijven hier iets mee doen, want ik weet dat er ook veel mensen zijn die heel graag thuis werken, en dat die tot nu toe nooit de kans gekregen hebben onder het motto ‘te ingewikkeld’.

      • Rob

        Of misschien is het niet “een generatie voor wie ‘uitzieken’ een valide medicijn is“, maar meer “een cultuur voor wie ‘uitzieken’ een valide medicijn is“.
        Frankrijk is een enorm gemedicaliseerde samenleving; je struikelt er over de medische laboratoria en de apotheken.

      • Er bestaat ook een milde variant van het virus en nee dat is geen grapje…. Sommige mensen zijn alleen maar moe en hebben hoofdpijn. Ik kreeg buiten moe en hoofdpijn er een flinke luchtweg infectie bij. Danielle daar tegen weer alleen moe en hoofdpijn, diarre en misseijk (Ja die laatste 2 zijn ook symptomen maar van de milde). Tja dokters gooien nu alles wel op COVID19 dus daar heb je nu ook niet veel aan ;)

        • Rob

          Laat ik er dan maar vanuit gaan dat ik de milde variant heb gehad.
          Wat dan ook betekent dat ik nu immuun ben, als ik het goed begrepen heb.

          • Ligt er aan hoe mild. Als het te mild is geweest kan je de “echte” als nog krijgen maar hamer me hier niet op vast!

          • Rob

            Mwoah… Als ik de samenzweringsonderbuik van het internet mag geloven, krijg je Corona van 5G. En ik zit gelukkig nog op 4G. Duzz…

            Maar daar hoor je de regering nooit over…!

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.