In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Breizh

De tuin

Mijn nieuwe toekomst tekent zich steeds duidelijker af: ik begin een komkommerwinkel.

(Ook een prima manier om vrijgezelle vrouwen te ontmoeten…)

De rest van de tuin:

Van links naar rechts: komkommer, cantaloupe, munt, tomaat, paprika, aardbei, rozemarijn, tijm, basilicum, peterselie en dille.

Aan de rest van het huis heb ik nog niet heel veel gedaan. Enerzijds omdat, vanwege een gesloten vuilstort, de binnenplaats nog steeds een bende is, en ik niet teveel wil investeren zolang ik niet zeker weet dat ik wil blijven. En anderzijds omdat ik erg druk ben met de afronding van mijn boeken; de Nederlandstalige versie is in principe af en ligt nu bij de vormgever, en de Franstalige versie is inmiddels voor meer dan de helft vertaald.

Ik heb overigens wel al een koelkast, een magnetron en een fornuis met oven aangeschaft, dus er zijn eindelijk weer nieuwe recepten.

7 reacties aanDe tuin

 • Hanny Nijssen

  Leuk is dat hè, moestuinen, het smaakt straks ook allemaal veel lekkerder. Veel succes en plezier met het tuinieren.

  • Rob

   Hé Hanny!
   Hoe is het?
   Ik weet niet of ik het al echt ‘moestuinen’ mag noemen, hoor. Sinds de laatste foto’s zijn de komkommertjes en de meloentjes niet echt meer gegroeid. En de aardbeienplantjes blijven ook al een paar weken steken op een centimetertje. Ik heb nu vooral een hoop groen. En het ruikt lekker, dat geef ik toe; vooral de dille (ciboulette), die geur lijkt bijna op chocola. Maar ik betwijfel of ik dit jaar al echt zal eten uit mijn serre-tuintje…
   Het is een ieder geval een leuke oefening voor als ik straks een huis met een echte tuin heb. :-)
   Groeten!

   • Geef je ze wel voeding?

    • Rob

     Hoi Martijn.
     Alles goed?

     Aangezien ik geen echte boer ben, heb ik het mezelf natuurlijk makkelijk gemaakt, en grond gekocht waar de voeding al in zit. Ik geef ze wel regelmatig water.
     Ik denk dat het probleem is dat ze niet genoeg zonlicht krijgen. Ik verbouw natuurlijk niet in een echte tuin, maar in een soort van serre. Die serre heeft aan alle kanten muren, en het dak bestaat uit een dubbele laag van een soort plexiglas. Zonlicht komt dus zelden direct binnen, en altijd gefilterd.

     Moet ook eerlijk zeggen dat ik er op dit moment niet heel erg mee bezig ben: de Nederlandse versie van mijn boek ligt bij de drukker, ik ben bezig met de afronding van de Franse versie, en ik ben in gesprek met een Engelse drukker. Ik heb dus even belangrijkere dingen aan mijn hoofd dan komkommers.
     :-)

 • Martijn

  Misschien een idee voor de volgende keer is in verplaatsbare bakken zodat je ze eventueel buiten kan zetten en weer binnen halen.

  • Rob

   Dat is inderdaad een erg goed idee. Behalve dat ik geen ‘buiten’ heb.
   Ik heb een bovenwoning met een kelder; er is geen tuin. Er is wel een binnenplaats, maar die deel ik met 4 andere appartementen, en ik zie het niet zo zitten om tomaten en komkommers te kweken waar mijn buren vervolgens mee vandoor gaan. Ik heb zelfs geen balkon.
   Ik heb inmiddels wel een paar komkommers (3 of 4) die onderweg lijken naar een echt komkommerformaat. De cantaloupe krijgt wel bloemetjes, maar nog geen vruchten. De paprika’s lijken ook te gaan bloeien. De aardbeienplantjes blijven heel klein, en bloeien niet. En de tomaten werden een enorme bende zonder vruchten, dus die heb ik eruit getrokken en weggegooid. De basilicum, peterselie en tijm doen het wel goed; de rozemarijn doet het redelijk, en de dille is afgelopen, want overwoekerd door de peterselie.

   Duzzz…
   ‘t Is een leuke oefening, maar met echt tuinieren zal ik moeten wachten tot ik een echte tuin heb.

 • […] En nog even een foto van het geheel; leuk om te vergelijken met de foto van 19 mei. […]

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.