In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Zuid-Holland verlaten

Zwijndrecht Dordrecht Moerdijk

Laat ik maar op z’n echt Hollands beginnen: wat een weer…

Windkracht 100. En met zo’n rugzak maakt het echt niet uit van welke kant de wind komt: ‘t is altijd vechten. Ik kan nu al voorspellen dat ik morgen spierpijn heb op plaatsen waarvan ik niet eens wist dat er spieren zaten. Paar regenbuitjes tussendoor, steeds net genoeg om nooit droog te worden. En dan als genadeslag met een windwaarschuwing de Moerdijkbrug over. Want de camping die ik uitgezocht had, zat aan de overkant.

En op die camping zit ik nu. Gelukkig een plekje tussen een paar struiken gevonden, zodat ik bijna helemaal uit de wind sta. Maar het stortregent en stormt hier nog wel bij vlagen, dus in en om de tent kan ik niks beginnen. En dus zit ik in de kantine (waar ik net ook gegeten heb, want koken was geen optie). En de kantine is druk, draait nederlandstalig, en serveert bier. Dus ik ben bang dat het laat wordt vanavond… :beer:
Gelukkig had ik al besloten dat ik hier een dagje langer blijf als het morgen weer zulk weer is; even uitblazen.

Eindpunt (overnachting)
NaamResidence Waterweelde
PlaatsMoerdijk
Prijs per nacht€6,85
DoucheDouchemuntje à €1,50 voor een minuut of 5.
WifiBij de prijs inbegrepen. Slechte dekking.
EtenKantine serveert betaalbare maaltijden; open vanaf 12 uur. Geen campingwinkel. Het enige winkeltje van het dorp is beperkt en duur.

2 reacties aanZuid-Holland verlaten

 • peter verheijdt

  Hoi Rob,
  Je treft het slecht de eerste dagen. Hier is het nu (zaterdag 14.30 uur) net droog. Gisteren was een bar slechte dag. Maar jij loopt richting zuiden en daar is het meestal beter en warmer. Zal je regelmatig volgen. Ben best benieuwd naar je verhalen.
  Succes en de groeten van alle OKK-ers.
  Peet

  • Rob

   Hoi Peet,
   Als er weergoden bestaan, vinden ze mij inderdaad niet zo lief. Gisteren en vandaag op dezelfde camping gebleven, omdat het zulk noodweer was. Laat ik maar hopen dat ik hiermee dan gelijk het ergste gehad heb. En zoals je zegt: hoe zuidelijker, hoe beter het weer over het algemeen.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.