In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Rust

2 Rustdagen

Niet veel te melden vandaag: het weer heeft me tot 2 rustdagen gedwongen. Gek is dat: als je een tocht als deze aan het plannen bent, probeer je zo realistisch mogelijk te zijn, maar in gedachten zie je jezelf toch vooral fluitend door zonnige landschappen huppelen terwijl je vrolijk zwaait naar de lokale bevolking die je gemoedelijk glimlachend over hun wijntje heen nakijken, weemoedig terugdenkend aan de avonturen die ze zelf beleefden toen ze nog jong en sterk waren. Een regenbuitje is iets waarvan je in je achterhoofd weet dat het een keer zou kunnen voorkomen, maar je gaat er niet van uit dat je in je eerste week al getroffen zult worden door een paar dagen noodweer.

Maar ik sta hier niet slecht. Het enige winkeltje in het dorp is duur en beperkt, maar de kantine (sorry, het Grand Café) serveert voor een paar euro een bord macaroni waar je bijkans klimijzers voor nodig hebt. Bovendien mocht ik slapen in een blokhut/schuur waar ik ook mijn tentje te drogen kon hangen, en mijn kleren mochten bij medewerkers thuis in de droger.

O ja, en dan was er nog een feest in de kantine gisteravond. Laat ik daar kort over zijn: er was live-muziek, er was bier, en na de eerste ruzie heb ik m’n slaapzak opgezocht. Ik hoorde vanmorgen dat er iemand naar de eerste hulp is gebracht, en dat er tot diep in de nacht politie op het terrein is geweest.
Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat het een ruige camping is, integendeel: ik vind de meeste mensen hier erg vriendelijk, hulpvaardig en belangstellend (m’n visitekaartjes gingen als warme broodjes).

En het moet erg gek lopen als ik morgen niet verder trek: 3 nachten op 1 plek brengt me niet dichter bij Spanje…

8 reacties aan2 Rustdagen

 • Chantal Ijzermans

  Haaai rob..
  Wij ( ik , cor & levi ) vonden het leuk je te ontmoeten!!
  En hopen dat je reis goed zal verlopen! En zeker als je weer in nederland
  ben een biertje kom drinken in grandcafe waterweelde!
  succes….
  en vergeet je sinterklaas niet de groeten te doen van Levi

  groetjes
  Cor, chantal & Levi

 • Elisabeth

  Hi Rob,

  Heb jouw blog ontdekt en ga je dus op de voet volgen.
  Zelf zou ik met vriendin, in juli vertrekken maar fysieke problemen spelen ons parten dus gaan we nu voor maart vlg.jaar.
  Jij morgen weer in de benen dus buen camino en ultreia.
  Ik zal dezer dagen een kleine donatie aan je overmaken!
  Hartelijke groet,
  Elisabeth :bye:

  • Rob

   Hoi Elisabeth,
   Zonde dat het dit jaar niet gaat lukken. Hopelijk volgend jaar meer geluk. Loop je ook helemaal vanuit Nederland? En ga je een website bijhouden? Stuur me dan het adres. Alvast mijn hartelijke dank voor je donatie! :-)
   Groet,
   Rob

   • Elisabeth

    Hoi Rob,
    Ja ik wil ook vanuit Nederland vertrekken, moet nog van Sittard naar Maastricht(laatste stukkie van Pieterpad dat is dan voltooid) en dan vertrekken vanuit Maastricht. Overigens loop ik met een vriendin. En het is wel mijn bedoeling om een website bij te houden, die zal niet zo profie zijn zoals die van jou vrees ik!
    Ik laat het je zeker weten!
    :bye: Elisabeth

 • Martijn

  Hey Rob,

  Inmiddels wel weer aan de wandel?
  Om de moet er in te houden hou zuiderlijker je komt hoe warmer ;)

  Martijn

  • Rob

   Hoi Martijn,
   Vanmorgen wel vol goede moed vertrokken, maar na 10 kilometer alweer doornat. Maar goed, toch weer 10 kilometer dichter bij Spanje… ;-)
   En inderdaad, hoe verder ik vorder, hoe beter het weer. Ik krijg van de zomer vast nog dagen dat ik mijn laatste beetje geld over zou hebben voor een beetje regen en wat wind, als ik met 30 graden of meer door Frankrijk banjer.
   Groet,
   Rob

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.