In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Vanavond begint mijn vakantie

Loredo Somo Pedreña Santander PeñacastilloSanta Cruz de Bezana Boo de Piélagos Puente Arce (Suances)

Het doel is om vandaag mijn ‘vakantieadres’ in Suances te bereiken. Dat is weliswaar een wandeling van zo’n 35 klometer, maar er lijken onderweg geen slaapplaatsen te zijn. Vanuit Loredo bel ik dus vanuit een telefooncel om mijn komst aan te kondigen, en om bevestigd te krijgen dat de pont inderdaad tot 21:00 vaart. (Let op: de telefooncellen hier wisselen niet; wat over is van je tegoed, is voor de telefoonmaatschappij.)

In Somo leiden de pijlen naar een veerpont, maar ik zie een (lange) brug liggen, en dus besluit ik het geld voor de pont uit te sparen, en de brug te nemen van Somo naar Pedreña. Waar ik alsnog op de pont moet stappen (dezelfde) omdat ik moet overvaren naar Santander. Hiermee gooi ik alvast behoorlijk wat tijd en energie weg.
Uiteindelijk had ik dus gisteren net zo goed door kunnen gaan naar de albergue in Santander. Ik dacht dat dat nog een paar kilometer lopen was, maar het is een paar kilometer met de boot.

Peter, mijn gastheer voor de komende dagen, heeft me heel duidelijk uitgelegd waar ik van de route moet afwijken om bij zijn huis te komen, maar uiteindelijk mis ik blijkbaar de afslag, en draai ik met een enorme omweg het binnenland in (met de Jacobsweg mee). Als ik in Puente Arce ben, bel ik Peter. Ik mocht hem bellen als ik erdoorheen zat, en dan zou hij me op komen halen. Wat hij ook doet.

Mijn angst dat het hier om een rijke patser gaat die voor een paar dagen een pelgrim aanschaft om mee rond te paraderen, wordt direct weggevaagd: Peter en zijn vrouw Marta zijn heel gewone mensen, en omdat zij uit Spanje komt, en hij uit Nederland, hebben ze in beide landen een bescheiden flat (ik ben trouwens op dag 1 langs hun huis in Vlaardingen gelopen, maar dat wisten we toen nog niet). En omdat zij heel gewone mensen zijn en ik ook (vind ik zelf), kunnen we het prima met elkaar vinden, en is het contact direct heel ontspannen.

‘s Avonds wordt er bij een bar gegeten en gedronken (de langharige zwerver eet inktvis en vindt het lekker), en morgen mag ik uitslapen.

Eindpunt (overnachting)
Naampartikulier
PlaatsSuances
DoucheJa.
WifiJa.
EtenJa.

7 reacties aanVanavond begint mijn vakantie

  • Elisabeth

    Genieten dan maar Rob! Dat zal best wel lukken!

    Ik heb ook nog familie in Vlaardingen wonen!
    Morgen ga ik mijn laatste stukje Pieterpad lopen! Als dat goed gaat dan is dat een opsteker en een goede opmaat voor volgend jaar maart Santiago!
    Volgende week begin ik met Spaanse les!
    En zo langzaam maar zeker zou ik dan ook nog eens aan een weblog moeten beginnen.. hoe dat moet weet ik nog niet :wacko:
    Nogmaals fijne dagen en daarna weer “opgeladen” door!
    Ultreia
    :bye: Elisabeth

  • Vakantie? Volgens mij ben je al sinds begin mei op vakantie :palms:
    Nee hoor, geintje. Zal best lekker zijn een paar dagen bij te tanken, geniet ervan :bwine:

  • peter verheijdt

    Wandelen is toch vakantie. Er zijn mensen die maar 4 weken hebben. Geniet er dus maar van. Trouwens, weet je al wat je na deze monstertocht gaat doen? Een tijdje met je voeten omhoog lijkt me wel een goed plan. :yahoo:
    Ik heb het al eens gezegd, je zou je belevenissen op papier moeten zetten. Er zijn best mensen die jouw stijl van schrijven zullen waarderen. Daar ben ik er een van. :mail:
    Rob, geniet van alles. :bwine: :chair:

    • Rob

      Hoi Peet,
      Ik ben inderdaad begonnen met een poging tot het schrijven van een boek.
      De korte vakantie die ik nu heb, gebruik ik onder andere om uit te zoeken hoe het zit met werken in Spanje. Ik wil proberen om hier (liefst langs de camino) een baantje te vinden om de winter door te komen, zodat ik in alle rust mijn boek kan afmaken. Als ik terug zou komen naar Nederland zou ik teveel in de bureaucratische molen komen, en zou de ervaring te snel verwateren.

  • Geniet van je vakantie kerel!

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.