In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Ik kan aan de slag

San Vicente de la Barquera Pesués Unquera Colombres La Franca Buelna

In de albergue van afgelopen nacht werd ontbijt geserveerd. Een goeie manier om ‘s morgens een beetje rust te houden in de slaapzaal: men gaat eerst ontbijten, en pakt dus automatisch later zijn rugzak in. En dan zijn er dus toch mensen die eerst met veel kabaal hun rugzak inpakken, om die vervolgens in de slaapzaal achter te laten, en uitgebreid te gaan ontbijten. Vaak begrijp ik mensen gewoon niet…

Gisteravond heb ik geholpen om de tafel te dekken en het brood te snijden voor het ontbijt. Vanmorgen kwam Monica vragen of ik het misschien leuk zou vinden om een tijdje als hospitalero te komen werken. Uiteraard hebben we e-mailadressen uitgewisseld.
Monica’s ouders vonden het eigenlijk alleen nodig voor volgende zomer, maar het is ze aan te zien dat ze helemaal kapot zijn van vermoeidheid (ze zijn al erg oud), dus Monica gaat proberen ze er van te overtuigen dat ze echt aan een vakantie toe zijn; ik zou dan direct na mijn tocht terecht kunnen. Terwijl Monica me uit stond te leggen welke 2 opties er waren voor de route van vandaag, kwam haar moeder naast me staan en pakte mijn hand vast; ik heb het idee dat zij niet heel veel overredingskracht nodig zal hebben.
Het werk is wel op vrijwillige basis, dus ik moet nog even zien hoe ik mijn versleten kleren ga vervangen (nou ja, eerst nog zien dat ik in Santiago kom), maar eten en een slaapplaats horen erbij. Voor hoelang het zou zijn, konden ze nog niet zeggen, maar als ik naar de oude mensen kijk, denk ik dat die erg blij zullen zijn als ze eenmaal zitten.

Van de wandeling van vandaag heb ik niet zo heel veel meegekregen; ik was teveel met mijn hoofd bij nieuwe kansen. Het weer was in ieder geval goed: bewolkt en een graad of 20, perfect wandelweer.

Eindpunt (overnachting)
NaamAlbergue Santa Marina
PlaatsBuelna
Prijs per nacht€8,00
DoucheBij de prijs inbegrepen.
WifiBij de prijs inbegrepen.
EtenDiner €8,00; ontbijt €2,00. Ik denk dat het dorp te klein is voor winkels, maar dat weet ik niet zeker.

5 reacties aanIk kan aan de slag

 • Elisabeth

  Soms zit het mee soms zit het tegen maar dit is een goed bericht Rob, zal voor je duimen!
  Buen camino! Ik begin volgende week met mijn 1e Spaanse les!

  :bye: Elisabeth

 • Hola, bijna bij Llanes (van het vieze drankje dat vanaf een meter ingeschonken word). Van de tijd dat ik daar reisbegeleidertje gespeeld heb weet ik nog dat daar wel vaker tochten werden georganiseerd voor het Picos de Europa gebergte, zijn eigenlijk drie grote toppen waarvan de Naranjo de Bulnes de middelste is. Misschien is deze al te zien. De naam verraad de vorm :) Misschien kan je in die buurt ook nog eens rondvragen voor wat werk maar dan bijvoorbeeld ook als tochtleider? Succes, Jeroen :backpack:

  • Rob

   De Picos heb ik inderdaad al een paar dagen in het zicht; heel indrukwekkend.

   Ik heb me vandaag door een Spanjaard laten verzekeren dat ze dat ‘boogje plassen’ niet voor de toeristen verzonnen hebben, dus misschien ga ik de sidra toch nog wel proberen.

 • peter verheijdt

  Trabajo en Espana. Muy bien! Felicidades. Ik duim voor je :yahoo: :good:

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.